Yaseminhan Arkadaşlar merhaba.. Akşam balık yemeği düşünüyorum ama bildiğim kadarıyla bazı balıklar yasakmış. Hangilerini yiyebilirim acaba??
Yogurtlupilav Hazelasln Yaseminhan yukarıdaki hanımefendinin söylediği gibi dip balıkları yasak. Barbun, tekir, midye, karides ten uzak durmaya çalışıyorum. Hamsi, uskumrı, mezgit, somon,levrek,alabalık gibi balıkların zararı yok yararı çok 😊
Sukranerolkaradag Yaseminhan Taze bulabilirsen çupra iyidir. Bizim buralarda taze balık bulmak zor ama haftada 2-3 kere yemeğe çalışıyoruz. Sezonu bitince baraj balıklarını tüketiyoruz. Tatlı su balıkları şu an en tazeleri bulabildiğin herhangi birini tüketebilirsin.
Hazelasln Canım kendi doktorum dip balıklarından(dil balığı,fener balığı gibi.) uzak dur demişti.İçerisinde civa gibi ağır metaller bulunma riskinden dolayı.Yüzey balıklarını tercih etmeliymişiz.(örneğin uskumru) Ben genel olarak somon tükettim.
Seyma18 Hazelasln dil balığı yasak mı ☹️ ben 5ay boyunca hiç balık yiyemedim kokusundan bu ay 1kere dışarda dil balığı yedim başka da yemiyorum evde sardalya yaptık 2gun kokusu çıkmadı makinadan 😕
Meyland Yogurtlupilav mezgit,levrek,lüfer,kalkan da dip balığı diye biliyorum. Onlarıda çok tüketmemeye çalışın bence
dphnln Ben sadece dardanel ton yiyebiliyorum. Doktorum sorun değil dedi. Normal balık mümkün değil yiyemiyorum bebeğim için dardanele alıştırdım kendimi.
Hazelasln Seyma18 dip balığı diye araştırdığımda o kategoride diye hatırlıyorum.Benimde birkaç kere çok canım çekmişti yedim ama sonra öğrendiğimde bir daha yemedim