morsumbul bi kalsiyum ilacı iki tane daha ilaç vermişti ama onları şimdi tam net hatırlamıyorum. Bizde bacak kısalığıda vardı. Alt sınırında altındaydı. Kalsiyumu o yüzden vermişti sanırım. Sabahları en az iki haşlanmış yumurta,süt,kaşar peyniri,kalsiyum ve protein bakımında zengin tüm besinler diyim ben size. Liste olarak hazırlamıştı,inanın geçmiş zaman hatırlayamadığım bi çok besin var 🙏🏻 15 gün o şekilde beslenmemi düzenledim. Kontrole gittiğimde haftasını hemen hemen yakalamıştı. Riskli durumu kalkmıştı ortadan. Ama doktor çok önemli bu noktada yani yönlendirme bakımından. Çünkü bizdeki gelişim geriliğinin sebebi mesela vitamin eksikliğiydi dikkat etmeme rağmen tüm gebeliğim boyunca,sonlara doğru sanırım yetersiz kalmış takviye kullanılması gerekiyomuş ama malesef benim o doktora geçmeden önceki doktorum sanırım çok ilgili değilmiş sıkıntı oldu ama atlattık şükür. Sadece bacakları gövdesine göre bir tık kısa onuda artık genetik dedi doktor. Biraz zayıf ve kısa doğdu minyondu. Ama doğumdan sonra toparladı şimdi 16 aylık oldu yapılı bir bebiş 😍Gelişim geriliğinin neden olduğu çok önemli. Zaten yapılabilcek herşeyi doktorlar yapıyolar o saatten sonra. Ama herkesteki etken farklı tabiki. Bizimki bu sebeptendi atlattık çok şükür 🙏🏻