Denizzzz0000 Ben altı haftalıkken doktorum benden bunları istedi sağlık ocağına yaptırıp götürdüm göz ucuyla baktı var yok demedi sonraki süreçte doktordan memnun olmadığım için gittiğim üçüncü doktor bu eski tahlillerm de toxoplazmayı gördü beni biraz korkuttu perinatolojiye gönderdi 16 haftalıktım doktor detaylıya aldı organ gelişimin de sıkıntı yok ama amniyosentez yapmadn belli olmaz dedi bende düşük riski var diye yaptırmadım bunu daha sonra antibiyotik başladık şu an 26 hafta oldu avidite yapıldı negatif geldi benim ıgg negatif ıgm pozitif sınır değerin üstünde çıkıyo doktorum her ay bakıyo özellikle de beynine bakıyo her ultrason da su toplama kist yada başka sıkıntı var mı diye yok bende çok korkmuştum ama bebeğe bulaştıysa bile benim canım o doktorlar aldır der ben de bunu aklımdan bile geçirmediğim için devam ediyorum gebeliğime içini ferah tut ben bulaş riskinden dolayı antibiyotiği gebelik sonuna kadar kullanıcam ama bebeğimi sağlıkla kucağıma alcağımı biliyorum sizde içinizi rahat tutun özellikle internete bakıp kendinizi strese sokmayın sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi inşallah