Selamunaleykum canğğğnııımm anneler ve anne adayları🥰 özetle bende sizlere hikayemi anlatmak istedim.
Çok şükür bende kızımı kucağıma aldım. Rabbim isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın. Yavrusunu bekleyenleride hayırla sağlıkla kolaylıkla kucaklarına almayı nasip etsin🤲🏻
Ben 40+6 da doğum yaptım. 40+5 de gece 3 gibi hafif hafif sancılarım başladı. Uyudum uyandım hep sancım var. Sabah namazına kadar dayandım namazımı kıldım ve dedim artık hastane yolu gözüktü. Öyle hastaneye doktoruma kontrole gittik. Kontrol sonucu Doktorum yatış verdi. Saat 12.50 gibi hastaneye yatış yaptım ve doğum serüvenim artık başladı🤭 gece başlayıp öğlene kadar süren sancım saat 15.20 gibi bir anda kesildi. Daha sancım yok. Aha dedim hastaneye boşuna mı yattım. Çnkü sancılarımı evde bekledim🤦🏼♀️ Neyse gelip kontrol ettiler ve 1 cm açıklık varmış. Aradan bi kaç saat geçti ve sancılarım tekrar başladı. Ama açılmam hala 1. Ve 1.5 cm. Artık gece saat 1 gibi oldu sancılarım çoğaldı ve açılmam 3 cm oldu. Dualarımı okudum ve suya meryem ana otu okuyup koyduk ve faydasını çok çok çokkkk fazla gördüm. Sabaha kadar şiddetli sancı çektim ve açılmam hala 3 cm. Sabah ebe geldi tekrar açılmama baktı ve 7 cm olmuş. Ebe bile şok oldu nasıl bir anda açıldı diye. Çok şükür duaların hürmetine.🤲🏻🥰 neyse sabaha kadar sancı çektim sabah 9 da tekrar bi kontrol edildim ve artık afedersiniz ıkınma kısmına geldik. Ebe ıkınman geldikçe ıkın dedi. Ve her dediklerini yaptım. Size de tavsiyem eğitimizini alın ve ebeniz ne derse onu yapın. Ben ıkınman geldikçe ıkındım ve ebe kontrol etti açılmamı ve tam açıklık var hemen doğumhaneye gidiyoruz dedi😍 gittik ve doktorum ne derse onu yaptım. Ikınman geldikçe ıkın gelmezse bekle ve nefes al dedi. Benden başka doğum yapacak olanlarda vardı ve onların psikolojisi bozulmasın ve korkmasınlar diye gıkımı çıkarmadım. Ve inanın daha kolay oldu. Bağırmak işi daha zorlaştırabiliyor. Öyle bi iki ıkınma ile kızımı kucagıma aldım rabbime çok şükür. Şuan yanımda ve uyuyor 🥰 izlemek aşırı keyifli. Rabbim isteyen herkese nasip etsin İnşaAllah.
Tavsiye olarak size bol bol nefes egzersizi yapın derim hem doğumdan önce hem sancı anında hemde doğum yaparken.
Bol bol yürüyüş, plates, squat.
Her akşam perina masajı yapın( kantoron yağı ile) eğer yırtık kesi istemiyorsanız. Ve tabi doğum da güzel ıkınmak gerek. Ve en önemlisi kendinize güvenin ben yapabilirim diyin. Korkmayın çünkü bebeğiniz bunu hissediyor. Hem ona hem kendinize güç verin. Bu işin çoğunu anne ve bebek yapıyor.
Rabbim doğum bekleyen herkesin yardımcısı olsun. Bebek bekleyenlere de en hayırlı haberleri versin🤲🏻