Sevgidenn 24.haftam doldu, bebeğimin bpd değeri 2 hafta geride görünüyor. Aynı zamanda kafası için “dolikosefali” (kafa yamukluğu) olduğunu söyledi doktorum. Çok çok endişeliyim. Benzer durumu yaşayan var mı?
SimgeTuna Sevgidenn perinatolojiye gidin bence direkt işin bu konuda ehli onlar daha sağlıklı bilgi alırsın diye düşünüyorum
o1anneadayi Sevgidenn merhaba bir sıkıntı cikti mi sonradan bende 35 haftaligim bugun kafa yapısı 1 hafta geride kafa yapısı düz uzun dedi yapısal olabilir dedi ama çok tedirgin oldum
Yldz_krty06 Bence tek doktorun dediğiyle psikolojinizi bozmayın başka bir doktora da gösterin ben çevremde çok gördüm doktorun söylediğinin çıkmadığı bebeklerin sapasaglam doğduğunu bence eğer özele gidiyorsan devlete de gostermelisin bazen yanilabiliyorlar🤲🤲
Sevgidenn Edirne’de Prof. Cenk Sayım beyden randevu aldım. Bir şey çıkmaz umudundayım ama paramparça olmuş durumdayım. Teşekkür ederim🙇🏻♀️
Sevgidenn o1anneadayi dolikosefali durumundan dolayı amniyosentez yapıldı. Yapısal mı yoksa genetik bir rahatsızlıktan mı kaynaklanıyor diye. İlk sonuçlar temiz çıktı ancak esas sonuçlar bir kaç güne çıkacak. Bu arada geriliğin artmaması imiş önemli olan. Bizim de henüz bir artış olmadı çok şükür. 🙏🏻
Sevgidenn o1anneadayi düz uzun dediğiniz dolikosefali olabilir mi? Yamukluk dediğim o benim de yuvarlak değil de oval bir kafa yapısı var.
o1anneadayi Sevgidenn bilmiyorum ki hiç bisey anlamadim bende doktor neden böyle olduğunu söylemedi yapısal olabilir dedi 10 gün sonra tekrar gidecem o zaman soracam cok canim sıkıldı şuan sizin kac haftalık suan kac gün geride çıkıyor
Sevgidenn o1anneadayi bpd (iki kulak arası) kafası ince uzun olduğu için 2 buçuk hafta kadar geride. Ancak önemli olan bu değil kafa çevresi dedi doktorlarımız. Kafa çevresi de 1 buçuk hafta geride. Ancak bebekte 1 hafta genel bir gerilikte var döllenmenin geç olmuş olabileceği ya da minyon bebek olabileceği üzerinde de duruldu. Ben de kafaya çok taktım ne gerekiyorsa baktırıyorum. Bir sorun çıkmayacak inşallah. Şu an 29+1 deyim. Sizin HC ölçüsü yani kafa çevresi ölçüsü ne kadar?
o1anneadayi Sevgidenn bugun bana da kafa yapısınin yani sıra 1 hafta geriden geliyor kilosu az kilolu bir bebek bekleme dedi kafa için de 10 gün geriden geliyor düz uzun bir kafa yapısı var yapısal da olabilir dedi ama 35 haftaligiz yani bugüne kadar hiç mi farketmez yeni söylüyor bana dayananycam ben yarin geri gidecem doktora cok moralim bozuldu
Sevgidenn o1anneadayi hem kilosu hem kafası geriden geliyorsa korkmayın asıl. Demek ki minyon bir bebek 😌 cinsiyeti nedir?
Sevgidenn o1anneadayi benzer durumdayız diye tahmin ediyorum ben 3 kez detaylı yaptırdım Trakya’da en iyi doktorlara gittim. Yapısal olduğunun üzerinde durdular. Ayrıca doktorum doliko durumunun çok görüldüğünü söyledi. Ki ikiz bebekler genelde doliko kafayla dünyaya geliyorlar anne karnında sıkışık oldukları için. Doğumdan sonra düzeliyor bu durum.
o1anneadayi Sevgidenn kiz bebek vallahi yarin dayanamycam geri gidecem ya dicem bu kahkaha kadar hiç mi farketmedinjz yeni söylüyorsunuz
Sevgidenn o1anneadayi evet genellikle. Düzelmese de ciddi bir sıkıntı değil. Avustralyalıların tamamının kafası ince uzun.🙃 Yani atalardan birinden bu yapıyı almış deyip sağlığına şükredeceğiz düzelmese bile. Benim duam genetik bir rahatsızlık çıkmaması. İçinizi ferah tutun ben de uzun süre kendimi yedim bitirdim ama aksi bir şey yok şimdilik.
Sevgidenn o1anneadayi benim de yoktu 24. Haftada belli oldu. Kafa ultrasonu ve değerleri var mı bakayım?
o1anneadayi Sevgidenn yapısal diyorlar ama ailede kimsede yok yani bu haftaya kadar da böyle bisey söylememesi simdi söylemesi cok tuhafıma gitti yarin gidip hesap soracam valla ultrason ölçülerini bilmiyorum ama 31 haftalikken bi ultrason resminde bpd 7.66 cm ac 26.84cm fl 6.28cm çıkmış
Sevgidenn o1anneadayi bu değerlerde kaçıncı haftadaydınız o önemli. Bir de hc ölçüsünü göremedim. Gittiniz mi doktora? Ancak dediğim gibi 1 hafta geriliği doktorlar genellikle söyleme gereği bile duymuyorlar.