37+4 gelen fındık mucizem.
Selamun aleyküm kızlar bende doğum hikayemi yazar mıyım derken kendimi şuan burada buldum 😊
Öncelikle başı buruk sonu mutlu olan bir hikaye anlatacağım şimdiden söyleyeyim.
14 Aralık gecesi saat 3 te bir ıslaklık hissettim ama çokta takmadım terledim herhalde diyerek geri uyudum. Sabah 8 buçukta uyanıp lavaboya giderken suyumun sızdığını fark ettim. Doğum başladı zannedip ılık bir duş aldım, hastane ile görüştüm hemen gel dediler. Hastane ile aram 5 dk olduğu için sancılarımı takip etmek için evde biraz oyalandım. Ağrılarım öyle şiddetli değil yalancı sancılardan. Sonra hastaneye gittim alttan muayane çok acıtmadı beni doktor su gelmiyor demesiyle suyun gelmeye başladı derhal yatış dedi, o an telaşla bebeğin gökyüzüne bakar şekilde olduğunu fark etmemiş doktorum. Normal doğum istediğim, çatım buna müsait olduğu için suni sancıyı kabul ettim çünkü benim kendi sancım heyecandan gitti. Suni sancı başladı saat 11 buçukta ilk 1 saat bir şey yoktu rahattım sonra başkadı sancılar yürümeye oturup kalkarak karşılamaya çalıştım yemek felan yiyorum bu arada su içiyorum bol bol çünkü dilim damağım kurudu artık. Arada gelip ebe bakıyor açıklık var mı diye rahim daha yeni yumuşamış açıklık 1 cm dedi saat 3 te. Sonra doktorum geldi oda baktı alttan dilersen sezeryana alalım sabrım var diyorsan devam edelim suni ye dedi. Tabi bilemedim o an sancının beni sonunda çıldırtacağını. Tamam suni ye devam dedim doktorum gitti. Akşam 6 oldu açıklık 1 cm ama ben deliye döndüm sancılardan oysa dayanırım diyordum kendime eşim sürekli masaj halinde yürüyüş halindeyim yok olmuyor saat 7 oldu artık kendimi parçalıyorum ağlıyorum dayanamıyorum ebeyi çağırdım dedim gel bak eğer açıklık aynıysa ben sezeryan istiyorum dedim baktı daha yeni 2 cm olmuş. Ama benim artık dayanacak gücüm kalmamıştı. Doktorum da sabaha karşı doğum yaparsın gelirim dedi gitti, ama bende takat kalmadı. Hemen suni sancıyı çıkarttım ne fayda doğum başlamıştı artık sancılar 3 dakika da bir geliyordu. Dayanılmazdı. Olduğum yere yıkılıp istifra ettim. Ebeler o zaman daha hızlı olmaya başladılar çünkü takatim kalmadı. Hemen doktorumu aradılar sezeryan istiyor hasta diye. Doktorum gelene kadar beni amaliyat haneye aldılar.
Belden vurulan iğne kesinlikle acımıyor korkmayın normal iğne ondan çok acıyor gerçekten kendinizi kasmayın yeter. Sonrası sıcaklık geldi çekiştirmeleri felan hissediyorsunuz zaten sonra bir ağlama sesi pıt göz yaşı. 19.23 bebeğim geldi hamd olsun.
Sondayı da uyuşturup taktıkları için ben çıkarırken de zorlanmadım.
Oturup kalkarken zor oluyor oda yürüdükçe açılıyor. Ebem uyardı Amaliyat sırasında başını oynatma baş ağrın olmasın dedi, gerçekten de olmuyor. Ben boynum düşmüş sedyede onun ağrısı oldu oda nescafe ile geçiyor çok şükür.
Bebeğin ters olduğu aslında doğumunun başta da zor olacağı belliydi ama doktorun o anlık hatası beni mahvetti. Başta bilseydi belki böyle olmazdı ama kısmet ne olacağını sen belirleyemiyorsun maalesef. Sonra odama geçtim her şey çok güzel. Bir sıkıntımız yok bebeğim biraz zayıf ama olsun sağlığı yerinde. Bende oda iyiyiz. Bol bol yürüdüm su içtim. Kesinlikle sıvıyı bol alın ki sütünüz hemen gelsin. Ben çok tükettim hemen geldi çok şükür. Şuan yanımda uyuyor tarifsiz. Uyuyamıyorum heyecandan Allah isteyen herkese de nasip etsin😍