Merhaba arkadaşlar biraz uzun yazacağım ama sizlerde belki yardimci olur. Benim ilk başlarda riskli bir hamileliğim vardı. Ama çok şükür kendimi hiç kasmadim elimdne geldiği kadar hareketli oldum. Aman birşey olur diye kendimi hiç kisitlamadim. Hareketli bir hamilelik geçirmeye çalıştım. 12 Aralık günü akşam saat 11 gibi hafif hafif sancılar gelmeye başladı. 12 gibi eşime sancilarim olduğunu soylemedim ve birlikte olalım dedim. Çünkü sancım olduğunu söylesem kabul etmez korkardı. İlişkiden sonra sancım biraz artmaya başladı. Uyumaya çalıştım 2 gibi felan sancı kısa sürelerle gelmeye başladı artık uyuyamıyordum. Kalktım pilates topuyla hareket felan yaptimm squat yaptimm . Annem bu sancinin doğum sancısı olmadığını daha ağır olduğunu söylüyordu. Sabaha kadar beklemek istedim. Sabah 6 gibi lavaboda nişanım geldi. 8 gibi doktoruma durumu anlattım hemen gel bakalım dedi. Ben hala rahatım hemen küvete su doldurdum güzel bir duş alip 20 dk fln sıcak suda oturdum. 9 gibi klinige geçtik dokturum alttan açıklığa baktı ve bana inanamayacaksin 9 cm açılmış dedi. O kadar mutlu oldum ki ve gerçekten sancılarım hiç 9 cm açıklık gibi değildi. Hemen bizi hastaneye yönlendirdi. Hastanede ebe suyumu boşalttı. Nstye bağladı serum bağladı. Sanırım serumla birlikte suni sanci verdiler. Doktorum geldi hafif ikinmalar geldikçe yere comelerek ikin dedi. İki üç defa ıkininca bebegin kafasını aşağıya yaşlandı. Hemen çengel aldılar. Sancı geldikçe ikin dedi. Nefesimi alıp son gücüme kadar ikindim. 3 ikinmada bebeğim doğdu 🥰 saat 9.50 de çengel çıktım 10.00 da bebeğim doğdu. Kesi atıldı ve bence sancı çekmek ve doğum anı o kadar rahatki. Ben sadece dikiş anında biraz zorlandım . Şuan 5 gün oldu dikislerim ağrıyor oturup kalkarken zorlanıyorum ama buna şükür. Doğum anı beni daha korkutuyordu. Doğumdan korkmayın hareketli bir hamilelik gecirinki kolay bir dogumunuz olsun ❤️