Etkilenecek olan okumasın Kızlar ben dogum hikayemi pek detaylı anlatmak istemiyorum kısa ve öz bi özet gecicem o da burdakilere hem umut olsun hem bilgi edinin diye özet gececegim ben evlenmeden önce adet olmayan iki ay adet görmeyin biriydim adet sancısı nedir bu yüzden bilmem pek her gitigim kadın dogum doktoru bana kistin gecmeden hamile kalman imkansız zor derdi ben eşime sözlüyken bu durumu anlattım beni böyle kabul ediyorsan evlen dedim etmiyorsan başka birini bul evlen ben sana cocuk veremem diyordum şükür ki zor oldu ama oldu Allah a şükürler olsun hamile kaldım nasıl kaldım kısa ve özet geçerek anlatayım biz eşimle geçen sene evlendik ben evimi tutum ettim eşyaları aldık yerleştirdik bikac gün gecti yeni hayata alışmaya başlıyorum derken eşim benden yakınlık bekledi ben afedersiniz nasıl olsa kistim var hamile kalmam diye korunmadım cünkü her gitim doktor olumlu konuşmuyordu kendi evime gecmeden önce bi tanıdık bana soğan suyunu dene bi 15 gün dedi ben onu denedim sonra 15 gün gecti biz eve geçtik evliliğe alışmaya calışıyoruz derken ben korunmadım nasıl olsa kist var diye ben ilk şeyde hamile kaldım kızlar bunu anlatıyorum benim gibi olan cok var umut olsun diye sonra ben bi süre bekledim adetim yine gelmedi tamam düzensizdi bi ay gelmezdi ama sonra yine az az gelirdi bu sefer cok geciti bende kalktım kadın doguma randevu alıp gitim bana adet söktürücü yazdı gitim onu eczaneden almak icin eşimde yanımdaydı ilacı aldık tam cıktık benim içim rahat değildi geri döndüm eşim noldu dedi dedim ben test alacam yapma alma üzülürsün kendine yazık etme az zaman gecsin yine gelmezse alırsın dedi ben dinlemedim eşimi gitim test aldım eve geldim ilk testi yaptım herkes bikac gün daha bekle dediler bekliyemedim cünkü söktürücü aldım eğer hamileysem kullanmıcaktım testi yaptım silik işaret çıktı cok sıkıştım iki dakika lavobaya gitim geldim testi rafa koymuştum salonda bi baktım test e iki çizgi hamileyim inanamadım şok oldum ağladım eşim gece eve geldi işten ona testi verdim o da inanmadı test bozuktur dedi git sabah kan ver gitim acilden sabah kan verdim doktor bakmıcaktı kız arkdaşım o sıra hamileydi Rica etti doktora doktor baktı kan değerlerimde çıktı gebelik altan muyane etti kese var dedi ultrson kagıdı verdi eşim işten çıktı hemen hastaneye geldi ultroson kagıdını verdim inanamadı sonra sevindi etti derken zor olan süreç öyle başladı hamileligim riskliydi hep yattım pek iş yapmamaya calıştım eşimin annesi hamileyken bana cok psikolojik olarak eziyet etti bilenler bilir actıgım posta hata benim hamileligim riskli olduğunu bildikleri halde eşim carşıdan eşya alsınlar diye para verirdi bizim eve bıraksınlar diye apartmanın kapısının iç kısmına bırakıp giderlerdi o halimle kardeşimle ben 3 kata asansör yok eşya taşıdık birinde sandelyelerim bozuktu yapıldı eşimin ailesine getirdi etti eşim söledi aşagıya bırakıp gitiler mecbur kimsem yok taşımasam çalınır taşıdım hatta alt komşum gördü o elimden aldı o çıkardı evime Allah razı olsun bu süreçte hep alt komşum destek çıktı ev sahibim biraz titiz kadındır laf sokar arada ama biraz olsun idare etti sizin anlıcagınız eşimin ailesinden cok zorluk cektim düşüncesiz merhametsiz insanlar dogumum da kolay olmadı kayınvalidem normal olsun diye diretti özel e iki tane doktora gitik yapamaz diretmeyin catısı dar bebek te su azlıgı var bebek beslenemiyor anne yüksek tansiyon hastası hamilelikte çıktı eşim de inanmadı para gidecek diye devlete normal dogum diye diretiller bana sonra ben rahatsızlandım devlete gitik beni almadılar riskim var diye seni sezeryana alacak doktorumuz yok yeterli değil bu hastene dediler izmir tepecege git dediler ambulans da vermediler kaynımın arabasıla izmir e gittik izmir tepecik de bana kötü davrandı hatta catı muyanesi yapıldı acılmam varmış doktor yoktu ordaki stajer baktı anlamamış gönderdi öyle dogum yok dedi benim suyum geldi lavobada az az direk özel tınaztepe torbalı yı aradım Gönenç hanım gelsin acil ben geliyorum kurtarsın beni dedim o acıklıkla ben bi saat yol geri döndüm eşim dedi eve gidelim sabah gelirsin tam Ayrancıları geçtik benden bişeyler aktı epey dedim doguruyorum Gönenç hanıma götür beni kendimi hasteneye zor attım beni hemen yatırdılar ebe geldi acılman var ama normal dogum cok riskli yapmazsın sana bişeyler vericem sancılarını azaltmak icin ama cok fazla etki etmez endişe etme biz seni sabaha kadar kontrol altında tutcaz dedi refakatcı olarak eşim vardı Yanımda durması gerekirken o gitmiş başka yerde uyumuş sonra ben dogum sancısı cektim sabah da sezeryana alındım ilk beni aldılar sipnal oldum bebegin cıkış anını göreyim diye bebek çıktı gördüm benim tansiyon yükseldi benim başımda 7 tane ebe kalp doktoru anestezi uzmanı bana müdahele ettiler ben az gec çıktım şükür kurtulduk kolay olmadı yaşadıklarımı atlatmaya çalışıyorum 3 gündür uykusuzum bebegime bakıyorum zor oluyor ama şükür iyiyiz size tavsiyem lütfen cevrenizdekileri asla dinlemeyin ne eşinizi nede bi başkasını riskiniz varsa sezeryan olun Heleki yüksek tansiyon varsa asla normal dogum diye diretmeyin ben diretmedim beni eşim ve ailesi zorla normal diye baskı yaptılar ölümden döndüm asla bu riskler varken normal dogum denemeyin buraya yazma sebebim hem umut olsun diye hemde bu riski taşıyan annelere bilgi olsun