Sunu da suraya birakiyorum;
“ Soğuk buhar hava nemlendiricileri: Bu makinelerdeki buhar ısıtılmadığı için suyun dökülmesi ya da çocuğun yüzünü buhara yaklaştırdığında yanması gibi sorunlar olmaz. Ama soğuk buhar makinelerindeki en büyük sorun, soğuk suyun bakteri ve küflerin üremesi için harika bir ortam oluşturmasıdır. Bu neden ile hava nemlendiricinin her gün önerilen şekilde su ve sabun ile yıkanması önemlidir. İyi temizlenmeyen cihazlar enfeksiyon kaynağı olabilir. Ayrıca soğuk buhar hava nemlendiricilerinin distile su kullanılması önerilmektedir. Musluk suyu eşitli mineraller içerir bu mineraller hava nemlendiricisinin içinde birikerek mikropların yerleşmesini kolaylaştırır. Buhar makinesi çalıştırıldığında bu mineraller mobilyalarınızın üzerinde beyaz toz şeklinde görebilirsiniz. Bu minerallerin solunması çocuklarda sorunlara yol açabilir.”
Benim evde de simbo var. 8 sene once falan 40 tlye almistim hala calisiyordu en son. Egzama ve astim icin almistim. Astimim cok ilerledi. 2 senedir kullanmiyorum. Suan astim ilaclarimi kullanmiyorum bile baya iyilestim biraktiktan sonra 😁
Okumak isterseniz;
https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberi/cocugumun-sagligi-icin-hava-nemlendiricileri-gerekli-mi