Imasleeper Kızlar kayınvalidem 5kg terayağı göndermişti onu kullanacağım kadar alıp buzluğa geri kalanını koydum şimdi yağım bitti ve ben donuk olanı çözdürüp alıcam ama yine kalıcak baya bi. Onu tekrar dondursam buzlukta bişey olur mu ? :(
Bernako Imasleeper Tereyağını dondurduğunuzda, çözdüğünüzde ve sonra yeniden dondurduğunuzda tereyağının bütünlüğünü ve tadını değiştirir
Imasleeper pijamaboregi yoğurt kabındaydı tereyağı hiçde aklıma gelmedi küçük küçük alıp buzdolabı poşetlerine koymak keşke yapsaydım evet 🥴
Imasleeper Defne2018 Civcivinannesiii alcang Asiyyee çok mantıklı kızlar Allah razı olsun yoksa ben başıma iş çıkaracaktım 😂
Civcivinannesiii Imasleeper keske geldiginde parvalara ayirip posetleseydiniz. Simdi bilemedim keskin bi bacakla parcalayabilirsiniz aslinda
alcang Imasleeper üstünden kullanacağınız kadar almak için eritmenize gerek yok ki. Keserken bıçağı ısıtın ocakta kesin tekrar buzluğa koyun
pijamaboregi Imasleeper eğer et satırınız varsa kullanacağınız tereyağını et satırıyla kırarak alın diğerlerini çözdürmeyin tadı bozulmasın
Imasleeper pijamaboregi yok ama bıçağı ısıtıp kullanacağımı alıp öyle halledicem çok teşekkür ederim 🥰
Feyzanne Imasleeper hiç endişelenmeyin arkadaşlar da yazmış zaten. Donuk tereyağı kullanmak icin hepsini eritmeye gerek yok yumuşak bi şey zTen. Bıçakla keserek kullanacağınız kadarını alın eritmeden. Benim kayınvalidem salçamı bile öyle yaptı salçam kötü olcaktı. Dondurduk ben de çıkardım kestim kestim attım tencereye geri kalan yine buzlukta kaldı. Hiç eritmeden
Imasleeper Feyzanne Salçada çok iyi fikirmiş aslında kışın pek bozulmuyor İstanbulda ama yazın nemden her şey berbat oluyor burda salçamıda bundan sonra dondurup kesip kesip kullanayım en iyisi ☺️
viildaaannn Feyzanne evet salça salam kaşar gibi şeyleri ben parça parça buzluga atıyorum yoksa kötü oluyor salçayı bu arada direk buzluktan da kullanabilirsiniz o donmuyor tam olarak yani kaşıkla al geri buzluğa at yani
Feyzanne Imasleeper evet valla cok iyi fikir ve hiç farkı olmadı kayınvalidem a101 den plastik mini kaplar almış onlara koyup buzluğuma atmış ben işteyken 😂 o minik kabı çıkarıp meyve bıçağıyla istediğim kadarını kesip çatalla kaldırıyodum kaptan hemen de cıkıyo zaten hiç sıkıntı olmuyo. Geri buzluğa 😁
pusatmom35 Imasleeper eritmene gerek yok ki donuk şekilde bıçak batır küçük küçük parçalar haline gelir ben öyle yapıyorum
viildaaannn Imasleeper biz hep alırken 5 er kilo alıyoruz ben parçalara ayırıp poşetliyip donduruyorum bittikçe de poşetlerden çıkarıyorum siz bütün haliyle koydunuz sanırım parçalamadan ama buzlu haliyle bıcakla eşiniz kesebilir diye düşünüyorum