Öncelikle herkese merhabalar biraz uzun bir yazı olacak hakkınızı helal edin uzun bulan okumayabilir 🌸 burdaki pozitif doğum hikayelerini okuyup acaba bana da nasip olur mu diye düşünüyordum hep . Allah’a çok şükür normal doğumla bebeğimi kucağıma aldım hikayeme gelecek olursam
Artık 39. Haftaya girmemle beraber sancılarım kendi başlamazsa diye biraz korkmaya başladım o yüzden doğum başlatmayla ilgili bir arayışa girdim. Yürüyüş,pilates vesquat zaten 23. Haftadan beri aktif olarak yapıyordum . Daha sonra bir YouTube kanalında activating labor (babyweight kanalı) adlı bi videoya denk geldim. Altındaki yabancı yorumları okudum herkes yaptıktan 2 saat sonra suyum geldi, gecesinde sancılarım başladı vs yazmıştı . Videodaki hareketlere baktım benim pilates dersinde hep yaptığım hareketlerdi o yüzden doğumumu başlatır diye umut etmediğim halde ne var 7-8 dklık bi video yapayım gelsin dedim 😅 neyse bu videoyu 1 aralık akşamı 6-7 gibi yaptım. Sonra ertesi gün saat 12 gibi karnımda hafif bir sancıyla uykudan uyandım . 2-3 saat boyunca 30 dkda bir hafif bir ağrı hissettim doğumun başladığını düşünecektim ki ağrılar bir anda kesildi ve akşam 8-9 saatlerine kadar hiç olmadı. Sonra yine hafif şiddette 30 dkda bir gelmeye başladı daha sonra 13-15 dkda bir ama şiddeti çok az ve aralıkları da tam düzenli olmadığından hala ihtimal vermiyodum doğumun başladığına 😬😅 neyse gece 3e kadar bu şekilde hafif hafif devam etti , eşim avrupa yakasında çalışıyor ve sabah çok erken çıkıp akşam geç vakitte geliyor , işe gitse en kısa gelebileceği 2 saat . İstanbul’da da tek yaşıyoruz ailelermiz uzakta. Biz de acaba doğum mu başladı diye emin olamadığımızdan hadi bi gidip muayene olayım diye kalktık hastaneye gittik. Muayene ettiler ve 6 cm demesinler mi 🥲 tabi biz şok . Neyseki her şeyimiz arabada ve hazır haldeydi . Daha sonra hazırlıklar yapılmaya başlandı . yatış işlemleri vs derken saat 5e yaklaştı , ben bu sırada pilates topundaa egzersiz squat vs yaptım. Daha sonra 7 cmde doktor suyumu açtı , işte bu vakitten sonra her şey daha zordu 🤦🏻♀️ ağrılar çok sık gelmeye başladı bir yandan da ebe nst çekmek için beni yatırınca çok zorlandım. Ayakta ve topun üzerinde ağrıları karşılamak daha kolay oluyordu. Neyse sonra ağrılarım epey sıklaştı ama hala ıkınma hissi yoktu , bebeğin kafası aşağı inmiyodu , ebe muayeneyle bir kaç ıkındırma yaptırdı ve sonra masaya aldılar . doktor bebek çıkmadan lokal anestezik yaptı sonra epizyotomi açtı ama ıkınma sırasında onu hiç hissetmedim bile . Epizyotomiden çok korkuyordum ama korktuğum gibi olmadı şükür. 4-5 ıkınmayla birlikte kızımı kucağıma aldım 🥰 3te gittim 6.38de kızım doğmuştu . 3-4 tanede dikişim var . Daha sonra yürüyerek yatağıma geçtim 1 gece hastanede kalıp ertesi gün de taburcu oldum 🌸🥰 Benim hayal ettiğimden güzel bir doğum hikayem oldu darısı isteyen herkese olsun❤️
Pendik medipolde doğum yapacaklar için merak ettikleri varsa cevaplayabilirim . Rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip etsin 🌸🥰