Sedaa06_ ikili tarama sonucun yuksek cikinca amniyosentez onerildi ve yaptirdim. Dr bi yandan bebege ultrasonla bakarken bi yandan igneyle karniniza giriyo, bi agrisi sizisi yok denebilir. Ben igneden cok korkarim biraz nefesimide tuttum sanirim. Dr igne karnimdayken iyimisiniz dedi. Ben direk bebegim iyimi diye sordum. Cok sukurki bi sorun olmadi igne ona gelmedi. Zaten tecrubeli bir ekipti. Sonrasinda yapilacaklari dikkat etmem gerekenleri liste halinde elime verdiler. Hastaneden cok yavas bi sekilde eve gectik ve 1 haftaya yakin dinlendim. Mumkun oldugunca kendimi sarsmadim. Surekli kendimi yokladim. Cok sukur ki o korkulan aksilikler olmadi. Simdi iyiki yaptirmisim diyorum. Cunku en net sonucu amniyosentez veriyor. Fetal dna, nifty gibi testlerde hata ihtimali var. Sonuc yine amniyosentez olurdu. O yuzden direk vakit kaybetmeden amniyosentez yaptirdim. Simdi en azindan neyle karsilasacagimi biliyorum. Ona gore arastiriyorum, bebegimi daha bilgili donanimli karsilayacagim. Onun hayatinda nerelerde zorlanacagini biliyorum. Ve ona gore toleransimi ayarlayacagim. Evet cehalet mutluluk, belki bilmeseydim daha mutlu bir hamileleik gecirirdim ama simdi en azindan tedbirlerimi aldim. Bence sizde neyle karsilasacaginizi bilmek adina deneyimli bir ekibe yaptirin isleminizi.