Nursmom Kızlar ben salam sucuk sosis yemiyorum normalde ama karışık pizza da oluyor hic aklima gelmeden 2 3 kez pizza yedim. Bisey paraziti oluyormuş diye okumustum. O parazitten olsa nasil anlasilir ki? Bilgili olan varmı
iremss Nursmom bu ürünler gebelikte yasak toksoplazma riski nedeniyle bu da doktorunuzun isteyeceği kan testi ile anlaşılır
BabyLoveeee Nursmom ben yemiyorum canım çok sucuk istemişti iki kere sucuk yedim,doktorum özellikle uyardı kan testlerimde toxoplazma direncim düşük çıkmıştı çünkü
LadyAnne Nursmom kiz ye nolacak ben sucuk cok seviyorum yiyorum hicbir sorunda olmuyor cok sukur hicbirseyi fazlaya kacmadan kararinda yemekten hicbirsey olmaz merak etme
Sdadmrbas Canım parazit ilk defa duydum diyebilirim. Sucuklu yumurta yerim haftada bir . Geçenlerde salam da yedim valla kızarttım az bişey. 34 haftalık hamileyim doktor bebekte yada alınan kanlarda herhangi vir sorun görmedi
seddkilic05 Bende yedim hala da yiyorum bir sorun olmadı ama sizde olmayacak diye bir şey yok tehlikeye atmayalım simdi sizi
Melikest Bu ürünler piştiği zaman sorun olmuyor ama içiniz rahat etsin isteseniz sağlık ocağında kan verirken taksoplazma testi de isteyin kanda çıkıyor
Nursmom Melikest yani pizzanın içinde pişmiş oluyor ama yine de emin olamadim sormak istedim size çiğ tüketmiyorum zaten ama bilemedim🙈
Srfe_01 Bu tür ürünleri çiğ yerseniz parazit olur ama sağlık açısından farklı ayrı bı konu olarak tartışılır 😌
Nursmom BabyLoveeee Bana bisey demedi cok kan verdim ama daha 3 aylik hamileyim o testleri yapmistir gergalde cunki 5 tup kan aldilar ilk etapta
Deletedmom_33 Nursmom Ben yiyorum pizza yapıyorum ona da koyuyorum. Onun dışında çok sık olmasa da sosis, sucuk, pastırma,salam vs yiyorum. Doktorum bana şunu bunu yeme demedi hiç. Sade hafta olarak önde çıktı bebek karbonhidrat azalt 1 aya bakalım tekrar demişti
Fkurt Nursmom bende yedim çiğ yemedigin ve çok abartmadigin sürece sorun olmaz dedi doktorum ama çok tercih etme genede
Sarikan93 Nursmom toksoplazma deniyor canım pişmiş olarak yediğin zaman sorun olmuyor çiğ olarak yendiği zaman oluşuyor bu parazit ve sütü de normal sütten değil pastörize sütten tüketmemiz gerekiyor
Leylalyla Nursmom canım ben bizzat salam sosis sucuk uretilen bi fabrikada çalıştım. Doktorların yasaklamasının asıl nedeni toksolojikten yana mikrobiyal olarak gelişimin olmaması için bu tür ürünlerin içine nitrit nitrat tuzları konulur. Bu tuzlar belli dozdan sonra sağlığa zararlidir. Şunu da ayrıca belirteyim kasaptan yaptirilan sucuk vs emin ol fabrikada yapilanlardan daha zararli çünkü onlar çiğ dolum olur bu yüzden parazit kasaptan doldurulanlarda olabilir.