Buraya çok sordum çarşamba günü doktor yatışını istedi açılmam yok 41 haftalık olacağım ne yapmalıyım diye sabah akşam yürüdüm merdiven indim çıktım hatta koştum bile rahatlatıcı çaylar içtim besinler tükettim Hurma Yedim maalesef bir gelişme olmadı çarşamba günü geldi sabah mide bulantısıyla kalktım saat 6:30’da istifra ettim suni sancı alacağım diye biraz kahvaltı yapayım dedim Bir bardak çay içtim bir şey yemedim halbuki enerji toplamam lazımdı tekrardan istifra ettim saat 8:00 olmamıştı hastaneye gittim yatış işlemlerini yapıpYatışım gerçekleşti İlk doğumhaneyi alıp açıklığıma bakıldıBir santim açıklık vardı hem doktor ebe ve kontrol ettiSuni sancı takıldı çok az verildi ilk başta o zaman ilerledi sancılar normalde öyle bir sıkıntı yoktu biraz acele ette de biraz daha sancı verdi neyse diye bakmadı kalp atışlarını bakıldı sancılar gittikçe arttı tekrar muayene tekrar açıklık üç santim yürümeye başladım tabi dayanılmaz ağrılar başladı üç santim olunca doğumda bana yardım edecek doğum koçu çağırdımKendisi pilateste hocamdı hamilelikte pilates topunu getirdi hocam hareket etmeye başladık kasılmalar devam ediyordu hoca gelmeden önce öpüp duş almıştım sancılar varken işte geldikten sonra da 1 saate yakın sancılar sıklaştı banyoda kaldım üzerime su döktüm sancıları nefeste karşıladım bu çok iyi geldi üç nefeste sancımı geçirebiliyordum tabi bu sırada istifra da ediyorum sürekli hiçbir şey yiyip içemedim su bile içince istifra ediyorum bir şeyYiyip İçmesem dahi istifra ediyorum bu da beni halsiz güçsüz bırakmıştı en son duştan çıktım yatağa geçtim rahim en incesini açılsın diye iğne vurdular serumun içine Bu iğneyi iki kere vurdular bana belli aralıklarla açılma duymuş olsun diye duştan çıktıktan sonra Ve tekrar muayene etti artık kaçıncı kat ettiğini bilmiyorum bu sefer ilerlemişti Yataktan kaldırdılar içinde Yürüdüm ama bırakmadı bunu istediler doğum ilerlesin diye açılma olsun diye yatağın köşesine tutupHer sancı geldiğinde ıkındım suyum geldi kanamam oldu bu sıralarda aslında çok uzun bir zamanda bunlar oldu tekrar Muayene edildim sekiz santim açıklığı ulaştım sıkılmalara devam ettim dışarda bebeğimin saçını evinde hissettiğini söyledi Bir kaç sancıyla beraber ıkımmadan sonra ebe ile doğum koçu beni doğum haneye götürdü tabi yanımdakiler annem doğummu başladı ne oldu deyince muayne edicez tam açıklık varsa doğum başlıcak dediler ben iki kişinin koluna girmiş baygın halde resmen sürünerek doğum haneye girdim ardından doktorgeldi muayne edildim Doğum başlatıldı her sancı gelince ıkınmamı istediler nesefimi tutarak ebe üzerimi çıkarak karnımı doğum sırasınca bastırdı çok uzun bir süre sancı geldi ıkındım sancı geldi ıkındım kesi atıldı doğum gereçleşti sonunda dikişim fazla oldu bebek çıkarkende yırtıma oldu ama saat sabah 8 den itibaren başlayan yolculuğum 15:25bebeğimin doğmasıyla bitti dikişler falan derken 16:00 gibi doğum haneden çıktım bu arada doğumda kusmak bebeğin döndüğünü yerine yerleştiğini ve rahim açılmaya başladığının habercisiymiş ebem öyle söyledi şimdi ise 4 günlük kızımdan size selamlar