Evett 6 yilin sonunda üç kaybin, kürtajın histeroskopi ameliyatinin ve yıllarca üzüntü stresin ardından tüm dualarımın karşılığını aldim Rabbime bin şükür sabrimin sonu selamet oldu, ve gelelim doğum hikayeme, kızlar gayet aktif bir gebelik geçirdim ilk zamanlar çok mide bulantim olduğu icin yaklaşık olarak 10 kilo kaybettim ve artik kilo almamaya özen gösterdim dogumun kolay olması için, 38+2 de kontrole gittim sürekli gittigim kendi doktoruma randevu bulamadigim icin başka bir doktora gitmiştim, nts cektirdi, ultrason ile baktı ve bebeğin suyunda azalma görüyorum pazartesi gel hala azalma varsa doğumu başlatıriz dedi, pazartesi 39+2 iki ile tekrar hastaneye gittim neyse ki kendi doktorum vardi ve suyu gayet iyi nts çekelim dedi ve cektik ama ilk nts yi beğenmediğini birdaha çektirmemi söyledi ve tahlil verdi, herneyse ikinciyide cektik gördü ve yine begenmedi düzgün cekmiyorlar diye hatta nts cekenlere kizdi ve ben tekrar 3. Nts yi cektim bebegin kalp atışları duzensizdi çekenler bizde sorun yok bebekle alakali dediler ve doktora gösterdiğimde nts hiç iyi çıkmıyor acile git doğumu baslatsinlar dedi üç kaybim olduğu için riske atmak istemedigini söyledi ve acildeki doktoru arayip beninle alakali bilgi verdi dogumu baslatin dedi, tabi beni bir heycan ve korku saldi acilden giriş yapip ilk çatı muaynemi oldum, kendimi hiç kasmadim zaten az cok ne olduğunu biliyordum çok rahat oldu veeee kadin sen doguruyorsun 5 santim acilma var dedi tabi ben şok oldum hiç belirti yoktu, muaynenin ardindan hem kanamam hem hafif sancim başladı işlemleri halletik odaya yerleştik acildeki doktor ile görüştük, kızlar benim rahmim t şeklindeydi ve ben amiliyat oldum diye çok ciddi gozlemlediler eğer çok kazima yapıldıysa rahmim patlayabilimis dedi doktor ve eğer istersem sezeryen olabilecegimi söyledi riske atmamk adina ama ben beklemek istedim doktor acil bir durum olursa direk alirim dedi tmm dedim ve yarim saat sonra tekrar alttan baktılar veee 7 santim olmuştu, ordaki hemşire lavman verdi yap seni yarim saat içinde doğuma alicam dedi lavmani yaptım tekrar alttan baktı ve 8 olmuştu hemen doğumhaneye gittik kiyafetlerimi cikardim hazirlandim suyumu batlattilar nts bağladılar ve serum taktılar doktorum gelip doğumu hizlandiralim dedi ve suni sanci verdiler 5 dk içinde sanci gelip gitti iki defa sanci cektim ve sonra hemşire ikin dedi ben çok kuvvetli ikininca zaten hemen masaya aldılar ve artik sanci geldikçe ikindim o yuzden kizlar hiç doğum sancısı cekmedim diyebilirim cunki ikindikca sancilari hissetmiyordum doğumla alakali o kadar bilgiliydim ki herseyin farkinda ve bilincli olarak girdim doğuma ve çok güzel bir sekilde ikindim ve bebegim dogdu çok şükür, kesi attılar ama hissetmedim kızlar hersey gayet güzel ilerliyordu ebeler çok iyiydi ve ne dedilerse yaptigim icin bana çok anlayisli davraniyorladi çok rahat bıraktılar inanın kendim nasil istiyirsam öyle doğurdum asla müdahale etmediler, dikisim vs atildi onuda hissetmedim, ameliyat olduğum icin benimle ekstra ilgilendiler surekli rahime baktılar tam 8 kişi her seferinde rahimde bir sorun var mi diye kontrol etti cunki rahmim deline bilir yada patlayabilirdi yalan soyleyemem bu beni çok zorladi dogumdansa, ama ameliyatimi çok iyi yapmislardi doktorum sonrasında rahmimin gayet iyi durumda olduğunu söyledi çok şükür, hep kendimi telkin ettim biticek yarin hepsi geçmiş olucak diye o yüzden çok şükür kolay ve güzel bir doğum oldu Maşallah saat 17.00 da doğuma girdim 18.20 de dogurdum,
-Kizlar gelelim tafsiyelerime dogumum kolay olsun diye hep yürüyüş yaptim basindan beri, hiç oturmadim yememe dikkat ettim spor ve egzersiz yaptim son hafta surekli sicak duş aldim, suya oturdum,
-kizlar hiç catlamadim, catlamaya müsait bir vücudum olmasina ragmen, bastan beri bebek vazelini ve hakiki zeytin yağı sürdüm,
-kızlar ben devlette doğum yaptim ebelerin sozunu dinledikçe uyumlu oldukça bir okadar anlayış gösteriyorlar benim için özelden farki yoktu birde ben iyi kötü tüm herkesin doğum hikayesini dinledim okudum, ve hatta videolar bile izledim kendimi tamamen doğuma hazirladim iyi veya kötü herseyi bilerek girdim yapacaklari her seyi en ince ayrintisina kadar bildigim icin hiç birsey yabanci gelmedi kasmadim ve çokta korkmadim bu bana arti oldu tabi her insan bir değildir bunlari bilmek daha korkuta bilir.
-Ve size bir tafsiye de mutlaka yaniniza su ısıtıcı rulo havlu ve hazır su alin.
-Kizlar göğüs ucu yarasi için ben madecassol ve fito kremim çok faydasini gördüm sütüm gelmedi ilk iki gun emdikce yara oldu iki gün sürdüm ve geçti
-Sütünün gelmesi icin aktardan esim Milk tea diye bir çay var onu almış içinde tamamen doğal, rezene, kimyon vs var aktar garanti vermiş onu ictigim gün iki saat sonra sütüm geldi tafsiye ederim
-Bu arada histeroskopi ameliyati olanlar sormak istediğiniz bir soru varsa sora bilirsiniz…