Hlmkrsln Tesadüf eseri karaciger enzim degerimin yüksek olduğunu öğrendim ayaklarım ellerim kaşınıyor tek belirti bu ne yiyip ne icmeliyim. Bilenler yardimci olurmu ne yapacagimi bilmiyrm bunun illaki ilaci vardır bir hafta verdi doktor test yapalim die yediğime içtiğime dikkat edeyim diyrm ama kaşıntı hala devam ediyor
tolganinannesi Hlmkrsln yiyip içmeyi bilmiyorum ama aynısı bendede var gittim hastaneye dedi karaciğer enzimin yksek şuan 34 haftaligim 37 de sezeryan olucam bebek için riskliymis öyle dedi doktor
BirPatiSever Hlmkrsln gebeliğin başından beri karaciğer enzimlerim yüksek. Kaşıntım falan yok aynı şey mi sizinle bilmiyorum. Yani gebelik kolestazı mı bilmiyorum. Ursactive isimli ilacı kullandım aylarca. 26. Haftada düştü değerim. İlacımı kullanmaya devam ediyorum.
Crcs Hlmkrsln sordum dahiliye doktoru yeme içme ile alakalı değil. Şunu yap bunu ye diyenlere bakma dedi. Siz tabii yine de sağlıklı beslenin.
iki_bal_annesi58 Hlmkrsln doktorum bana yumurta kızartma ve hamur işlerinden uzak durmam söylemişti asitli şeyler tüketmeyin bende ilk gebelikte yaşadım son 1 ay kaşıntı çektim usaactive diye bir ilaç kullandım ona rağmen değerlerim düşmedi çatı darlığindan da yatış yapıldı 1 gece serum tedavisi gördum sabah doğuma aldılar Allah yardımcınız olsun kaç haftalık hamilesiniz
Crcs Hlmkrsln alt, ast önce normal değer aralığında çıktı. Safra asiti 10.30′du onu baz aldı dahiliye ve kadın doğum doktoru. Sonra ursactive ilacında başladım haftada iki kere alt, ast bakıldı bi ara ast yükseldi. Şimdi normal değer de yine 🤷🏼♀️
Crcs Hlmkrsln benim doktorum da su an onları baz aliyor. Değerler düşse de doğuma alacağım dedi. Hayırlısıyla siz de sağlıkla kavuşun 🌿
Crcs Hlmkrsln yarın randevum var çatı muayenesi yapacak açıklığın varsa müsaitsen suni ile normali deneriz yoksa planlı sezaryen diyor
iki_bal_annesi58 Hlmkrsln 8.ayda başladı kaşıntı 38+6 da sezeryana alındım çatı kemiğim normal doğuma müsait değildi
Crcs Hlmkrsln biraz önce çatı muayenesi yapıldı çarşamba sabahına çağırdı suni ile normal olabilir 🙈 inşaallah en hayırlı, sağlıklı olacak şekilde olsun cümlemizin 🤰🏼🌿