Kızlar ilk hamileliğim ve 6 aylık oldum, bu altı ayda şöyle bir şey gözlemledim, aslında doğal olan hamilelik sürecini modern tıp çok robotik bir hale getirmiş, kesin sonuç vermediği oran verdiği halde pek çok anne adayını gereksiz yere üzme potansiyeli olan ikili test, dörtlü test, bunlarda bir risk varsa amniyosentez ya da kandan bakılan gen testine kadar giden süreçler, detaylı ultrason, şeker yüklemesi, sağlık ocağındaki takipler, ayda bir görelim diyen kadın doğum doktorları vs.. İlk hamileliğim olduğundan hangisi gerekli hangisi değili ayırt edemediğimden bu süreçlerin çoğundan geçtim ve eşimle birlikte her seferinde eee bunu yaptık ne oldu şimdi hissine kapıldık, çok şükür hep güzel şeyler duyduk ama bu testlerden birinden gereksiz yere kötü bir şeyler duyup kendini paralayan sonra bebeği sağlıklı doğan pek çok çift tanıyorum. Ya da çevremde 2. çocuğuna 8 aylık hamile olup bu 8 ayda doktora sadece tek bir kere giden birini tanıyorum. O yanlış mı yaptı bu doğal süreci doğal akışına bırakarak? Bunları sorgular oldum son günlerde..
Tüm bu test ve kontroller ne kadar gerekli sizce? Sizin doktora gitme sıklığınız nedir? Doktorunuzun gelmenizi istediği sıklık nedir? Özel hastane ya da muayenehaneyse ödediğiniz ücret nedir? Bunları merak ettim, bakalım nasıl sonuçlar çıkıcak?