Biraz negatif ama tavsiyeli Doğum hikayem
Merhaba kızlar, hikayem biraz negatif etkilenecekler lütfen okumasın. 38. Haftadaydım, çok rahat bi gebelik geçiriyordum hatta postlara sürekli yazıyordum hiç belirtim yok 42 yi bulurum falan diye. 38+4 te dr randevuma gittim, dr bebeğin kilosu 3800 yaklaşmış artık tatlı yeme falan diye öğüt verirken suyun bitmiş dedi birden. Hiç suyun kalmamış hemen yatışını yapalım çatın müsaitse suni sancı ile başlayalım dedi. Saat öğlenden sonra üç gibi yatışım yapıldı, suni sancı verildi, biraz zor ilerledi ilk başta gece yarısında açıklığım iki cm olmuştu. Sabah altıda 4 cm dediler, 4 ten sonra daha kolay ilerliyormuş bu arada, sabah 9 da 6 cm olmuştu. Nst ye bağlı olarak sancı çekmek biraz zorlayıcı olabiliyor ve karnımdaki ağrı regl sancısının kat be kat fazlasıyken benim asıl kalçam ağrıdı oralarımdan girdi ağrı. 9 cm olması saat öğlen biri buldu 10 cm çatala alacaklardı ama bi sorun gelişti. Hemoroid memesi oluşmuştu ıkınmaktan ve artık ıkınamıyordum. Ebelerim sağolsun çok yardımcı oldular saat ikide oğlumu kucağıma aldım. Ekstra kesiyi ebem çok küçük attı ama oğlum tam girememişti kanala kafası hafif yanlı girince mosmor olmuştu çıkarken de beni resmen parçalamış maalesef. İri de bi bebekti. Üstelik kordon bağı o ana kadar farkedilemedi ama küçücüktü. Tamamen rabbim esirgedi yavrumu. Benim hemoroid problemim, onun kuvvetli oluşu, farkedilemeyen kısa kordon bağı, çokça dikiş hepsi bana acaba sezeryan mı olsaydım dedirtti. Kaldı ki dr da öyle söyledi, tam sezeryanlıkmışsın iyi kurtuldun diye. Annelere tavsiyem hemoroidi olan veya oluşan normal Doğumu bir daha düşünsün. Bugün 4. Günümüz oğlum iyi, dikişlerimi düşünemiyorum hemoroidin ağrısından. Yine şiş ve dışarda maalesef ve hayatımı mahvediyor. Aslında yazmak için bile enerjim yok ama İnanın birisi daha benim gibi Doğum yapmasın diye yazıyorum. Dr um ebeler herşey ne kadar harikaysa da sonucumuz elhamdulillah hayır olsa da zahmeti de fazla oldu. Benim gibi olan anneler varsa tavsiyelerini de beklerim. Okuduğunuz için teşekkür ederim.