Aymilanin_kardesi Merhaba kızlar dün ayrıntılı ultrason vardı bebeğimin sağ bobreginde genişleme varmış önce önemli birşey değil dedi takip edeceğiz dedi erkek bebeklerde pipi bazen yarı tıkanık oluyor o yüzden olabilir dedi sonra dedi ki kafam rahat olsun istersen genetik test tavsiye ederim dedi down belirtisi olabilir dedi ailede var mi diye sordu ailede hiç yok ben ama bir anne olarak nasıl üzüldüm 😔 direk öyle diyince evet onunda görevi diyecek tabi ki var mı yaşayan sonradan kaybolan yada erken doğum mu oluyor veya sağlıksız bir bebek mi oluyor bütün gece uyumadım Allah’a şükür diğer herşey çok iyi hatta bebek haftasina göre önde şükürler olsun ama takıldı aklıma gidiyor ha birde sakın stres yapma dedi Dr hamile bir anne olarak bu imkansız gibi birşey bu arada 2. Hamileliğim. Şükür Allah’a ama üzüntülüyüm😭
Saara1401 Aymilanin_kardesi merhaba 22 haftalığım oğlum içimde detaylıda aynısı söylendi genelde idrar kanalı tıkanıklığından oluyor ama takip edelim inşallah düzelir dedi. Bende aynı durum bende de vardı muhtemelen ondandır diye düşündüm ameliyat olmustum çocukken .bide kalbinde çok küçük delik kalmış diye Genetik testi herkese öneriyorlar bana da önerdiler.
MerveNur- Aymilanin_kardesi niye kendinizi bu kadar harap ettiniz? O kadar ciddi bir problem değil bu sağlık tabi ki önemli ama bu kendi kendine geçebilen ya da ilaçla geçebilen en kötü ameliyatla geçen bi durum. Ayrıca down olabilir mi diye de üzülmeyin tek bulgu bu olunca sıkıntı olmuyor. Bizim en son 13mmye çıktı ama gene üzmedim kendimi hiç böyle. Doktorumuz hiç kötü konuşmadı çünkü. Suyum iyi sizin de suyunuz kontrol edilir o iyi oldukça doğuma kadar beklenir zaten sıkıntı olmaz Allahın izniyle. Çok çok yaygın bi durum ve genelde geçiyor ameliyat olana pek rastlamadım araştırmalarımda 😊
AnnelikHayali Aymilanin_kardesi ilk oğlumda yaşadık. Tek başına böbrek genişlemesi down belirtisi olmuyor. Yanına başka anomaliler de eşlik etseydi o zaman sıkıntı olurdu. Kendiliğinden geçiyor merak etmeyin. Haftalar içinde normale dönecektir.
ikiicocukkannesii Aymilanin_kardesi benimde ikinci hamileliğim ve bundan benimde böbrek büyümesi var tek tarafta 18 mm çok ileride dün happy kids de arama kısmına yazdım bir sürü yaşayan kişi varmış ama testlerden falan bahsetmişler bazilari ameliyat olmuş için of bilmiyorum benimde moralim çok bozuk 28 haftaligim bende
BusraTass Bizde de aynı problem çıktı canım çok ağladım bütün gece, 37 haftalık hamileyim, erkek bebek bekliyorum bende .
Aymilanin_kardesi BusraTass Yani bana sonra dedi ki çıkıyor bu erkek bebeklerin çoğunda dedi yüzünu inceledi hiç bir problem yok çok sağlıklı dedi ama insan üzülüyor 😔
Rabia-unl Benim bebeğimin iki böbreğinde de var genişleme takip ediliyor 34.haftamdayım size denilen aynı şeyleri söyledi doktorum. Çevremde ve internette araştırdığım kadarıyla doğumdan sonra geçti diyen de çok var yada ufak bir operasyon ile geçenler de inşallah önemli bir sorun olmaz Rabbim şifa versin 🌼
Aymilanin_kardesi Rabia-unl evet hemen sünnet olurnsikinti olmaz dedi ama üzüldüm yani sağlıksız bebek vs 😭 birde resmen ben uyumayinca bebek de uyumuyor bütün gece öyle bekledik
Mucahid Aymilanin_kardesi doktor bana da dedi erkek çocuklarda olabiliyormuş. Doğum yaptığında çocuk doktoruna söylersin dedi. Her hangi bir sıkıntı çıkmadı oğlum şimdi 1 yaşinda
Rabia-unl Aymilanin_kardesi siz uyumasanız da bebek uyur neden uyumasın :) üzülmeyin ilk öğrendiğimde ben de sizin gibi her gün ağlıyordum ama bebeğime bir faydası değil zararı oluyor üzülmemin diye düşünerek kendimi strese sokmamaya başladım. Merak etmeyin Allah’ın izniyle önemsiz birşey. Sağlıksız diye de düşünmeyin elhamdülillah basit bir operasyon ile düzelebilecek bir pürüz
Aymilanin_kardesi esrayce sağolun inşallah öyle bir dedi ki aslında galiba beklemiyordum peki sizde kaç mm acaba ?
Aymilanin_kardesi Rabia-unl Allah razı olsun sağolun insan galiba hormonlardan ne bilim ya çok değişik oldum normalde Allah’tan gelen basım gözüm üstüne çok da araştırırim falan bu sefer ben öyle kaldım neden bilmiyorum haklısınız stres olmamaliyim bana doktor 24. Haftaya kadar eğer sıkıntı varsa sonlandırma şansın var dedi bende asla dedim aklımdan dahi asla geçmez dedim yani genetik test vs diyince aklim resmen karman corman oldu sağlıkla gelsin inşallah tüm bebeklerimiz.
Aymilanin_kardesi Saara1401 rabbim yardımcımız olsun inşallah hepsi sagliklica gelsin bebeğim içerde sıkıntı da diye ne bilim sanki dar da kaldım gibi stres yaptım orda mutludur inşallah sonuçta çiş yaparken zorlanıyor 😔
Aymilanin_kardesi MerveNur- çok teşekkür ederim doktorum biraz sert söyledi galiba ondan takıldım 😔 haklısınız çok haklısınız ne bilim içerde bebeğim sıkıntı mı yaşıyor diye bile ağladım 😭
Rabia-unl Aymilanin_kardesi Doktorlar da herşeye kendimizi hazırlayalım diye söylüyorlar ama bilmiyorum benim kalbim çok ferah. Bir de ilk gebeliğim insan tabiki çok üzülüyor. İnşallah daha ffazla büyüme olmaz da kendiliğinden geçer diyelim 🌺🌺
MerveNur- Aymilanin_kardesi bana hiç böyle şeyler demediler tarama testi yaptırmadığım halde. Ki doktorum da uzmandı baya. Doğunca kontrol ettirin sık sık uyanık olun dedi. İleride bi hastalıkla karşılaşmayalım diye. Gayet sağlığı yerindedir merak etmeyin düzelir inşallah biz de şimdi kontrole gidiyoruz bakalım inşallah güzel şeyler duyarız 😊
Saara1401 Aymilanin_kardesi bu öyle sandıgınız gibi bir zorluk degıl düşünün ben kendiminkini 8 yaşında fark ettim :) içiniz rahat olsun bende kafaya takıyorum ama eşim içimi rahatlatıyor çok şükür
Aymilanin_kardesi MerveNur- hayırlı güzel haberlerinizi bizede söyleyin inşallah 😊 ya aslında benim de Dr um doçent ama ayrıntıci biraz galiba
Aymilanin_kardesi Saara1401 çok teşekkür ederim içimi rahatlattiniz bende canı acıyor vs diye böyle kafamda kurmuştum aslında 😔 eşim de beni rahatlatmaya çalışıyor evet ama ben galiba aşırı duygusalim 😭
MerveNur- Aymilanin_kardesi doktorumuz artık suyu önemli doğum için suyu iyi oldukça normal doğumu bekleyeceğiz dedi 😊
Aymilanin_kardesi AnnelikHayali Keske doktorumuzda bu şekilde bizi hafifletseydi direk genetik test önerdi 😓 ve doktor değiştirmeye karar verdim