Herkese merhaba, benimde doğum hikayemi yazmak kısmet oldu :) biraz uzun biraz ağrılı etkilenecekler okumasın lütfen 😊
Normalde 10 aralık için planlanan doğumum 5 aralık pazar günü oğluşumun kendi gelmek istemesiyle başladı, sabah sancı ve nişanla uyandım sonra doktorumu aradım sancılar 5 dk olursa gel yoksa zaten açılma hemen öyle olmaz dedi ama ısrar edince ve geçmeyince öğlen hastaneye geç bir baksınlar bakalım dedi. Neyse bende o sırada eşime sen gelme ben annenle gideyim birşey olursa gelirsin diye teselli verip yola çıktım 😀 hastanede nst ve açıklık baktılar 2 cm açılma olunca acil sezeryana alıcaz dediler çünkü normal doğum riskliydi. Neyse tamam dedik bekliyoruz akşama anca alırız dediler açlık süresi vs için. Odamız verildi kan almaya gelicekler ben giyinene kadar apar topar beni doğuma aldılar 15 dk içinde ameliyathanedeydim. Daha kimsenin haberi yoktu çok hızlı oldu 😀 neyse ben çok rahat pozitif bir şekilde pazar günü saat 14:00 gibi doğuma alındım, sağolsun kayınvalidem ortalığı ayağa kaldırmış doğuruyor diye 😅 buraya kadar herşey güzel pozitif ve eğlenceli geçti. Doğum Fulya acıbadem hastanesinde oldu. Doktorum geldi herşey çok iyi gidiyordu bende çok rahat davrandığım için ameliyathane personelide çok ılımlıydı. Sonra anestezi doktoru işleme geçti. Normalde spinal ve epidural aynı anda kombine yapılacaktı. İlk lokal anestezi iğnesini vurdu zaten öyle pek bir acı hissi olmuyor. Hafif iğne yeri uyuşunca epidural iğnesini yapacağım dedi. Bu arada ben gırgır peşindeyim kendi doktorumla espriler havada uçuşuyor ilk doğumumda aynı yerde olduğu için onları konuşuyoruz falan kafam dağılsın stres olmayayım diye. Sonra anestezi doktoru iğneyi yaptı ve sağ bacağımda elektrik çarpma hissi oldu. Söyledim. Uyuşmasını bekledim. Sonra aynı his acıyla beraber 2 sefer daha oldu. Sorun mu var dediğimde kemiğe geldi dedi doktor. Kemikten kastı sinir sanırım. Sonra tekrar denedi kendi doktorumda müdahale etti spinal yerini bulamadım epidural buldum dedi. Neyse uyuşma başladı benim doğum böylece sadece epidural uygulanarak oldu. O sırada acı ağrı hissetmedim aksine çok konforlu geçti. Bebeğim doğdu koynuma aldım kokladım. Odaya geçtik herşey o kadar iyi ki size anlatamam. Ağrım yok denecek kadar azdı. Uyuşukluk bitince hemen yemeğimi yedim yürüdüm ve gaz falan çok hızlı çıkardım. Pürüzsüz gidiyordu inanamazsınız. Sütüm geldi bebeğim emiyor falan derken ilk gece uykusuz geçti. Baş ağrım başladı bende yorgunluk diyip aldırış etmedim. İkinci gün baş ağrım arttı ve boyun ağrısı kas tutulması gibi ağrı gelmeye başladı. Normal olduğunu bol sıvı ve kahve kola tüketmemi söylediler. Tabiki geçmedi. İkinci gece sabaha karşı ağrı kesici ve sıvı takviyesi yapıldı birazda uyuduğum içim hafifledi ama sonrası kabus. Sabah inanılmaz acıyla kalktım. Anestezi doktoru görmeye geldi. İşlem sırasında yan etki olabiliyor dedi ilaç verdi ve düz yat ayağa kalkma dedi gitti. Neyse biraz rahatladım ilaçtan sonra çıkış işlemleri yapıldı eve geldik. Salı günü hafif baş ağrısı çektim. Gece 3 gibi emzirmek için uyandım ve allahım o nasıl bir acı. Yerimden kalkamıyorum dikişlerimin ağrısını hissetmiyorum baş ve boyun ağrısından ölcem doğrulamıyorum. Hemen annemi kaldırdım bebeği zorla emzirip yatırdım ama sanki ben felç geçiriyordum. Sabahı zor ettim. Sonra kendi doktorumu aradım dinlenmemi söyledi. Çarşamba günü böyle geçerken akşamına eşim acile götürdü. Maslak acıbadem hastanesine gittik. Parol verip başka yapılacak birşey yok yat dediler. Ama öyle bir ağrıdan bahsetmiyorum yaşamayan bilemez ne ilaç kesiyor ne başka şey. Sadece düz yatınca geçiyor. Çünkü epidural sırasında işlemi yapan doktor zorlanmış dura kesesi denilen omurilik sıvısının olduğu keseye denk gelmiş ve oradan sızıntı olduğu için omurilik sıvı basıncı ayakta düşünce bende o ağrıları yapıyormuş. Yatınca da basınç geçiyor ağrı bitiyor durum buymuş. Sadece kahve ve istirahat diyip yolladılar eve. Tabi ben dayanamıyorum süt sağıyorum yatarak emzirmeye çalışıyorum tuvalete dahi günde 2 kere gidebildim yürüyemediğim için. Dün yani cuma günü benim acılar dinmeyince sağolsun canım eltim iyi bir nöroloji doktoru bulmuş. Hemen beni oraya götürdü. Amerikan hastanesine. Muayenede doktor direk dura kesen delinmiş sorun bu dedi. KAN YAMASI denilen bir işlem var onu yapacağız çay kahveyle bu iş geçmez dedi. Benden emin olmak için emar istedi ve ilaçlı çekilmesi gerekti. Neyse çektirdik. Tabi doktorda emzirdiğim için ilk sütü sağ verme sonra devam edebilirsin diye bilgi verdi. Radyasyon yok dedi. Akabinde eşim doğum yaptığım fulya acıbadem hastanesine geldi ve bu işlemi bana uygulayan hekimle görüşmek istedi. Sürekli bahane üretildi. Hep farklı doktorlarla görüşüldü. Ben diğer hastaneden sonucumu alıp acıbademe geçtim. Kendi doktorumun hemşiresi geldi. Hastane acil doktoru ısrarla sizin emarınıza baktık acil bir müdahale durumunuz yok eve gidin kahve için diyor. Ben acıdan duramıyorum. Kendi doktorum kan yaması işlemi yapılsın dedi anestezi doktoru hemen geldi görüştük o da uygun gördü ama acil doktoru hala saçmalıyor. Neyse ben iyice panik oldum normalde iğneden korkmayan ben damar yolu açılırken bile ağlama krizlerine girdim. Sonra beni ameliyathaneye aldılar. Doktor çok az sakinleştirici verdi. Sonra işleme başladı. Aynı epidural gibi belden iğne yaptı aynı anda hemşire kolumdan kan aldı ve aldığı kanı ilaç gibi belimden iğneyle tekrar bana enjekte etti. 5 dk falan sürdü işlem. Allahım inanamadım. Sanki sihirli bir değnek deymiş gibi 5 dk sonra yaşadığım bütün ağrı bitti. Serum verdiler biraz dinlendim ve herşey geçmişti. 5 gündür yatarak çektiğim bütün acılar bu işi hafife alan acil doktorlarına kalsa bi o kadar daha çekecektim. Neyse çok şükür evime geldim. Bebeğimi kucağıma alabildim. Bir anda bütün ağrılarım dindi. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
İşte böyle pozitif başlayan doğumum biraz ağrılı son buldu ama allaha şükür çaresi varmış. Bu durumu yaşayan varsa seve seve yardımcı olurum sorularınız varsa da cevaplarım :)
Okuduğunuz İçin hepinize teşekkürler hakkınızı helal edin :))))