40+0 da doktora gittik doktor ne sancı ne açılma var fakat bebeğin kafası aşağıya baskı yapıyor dedi . 41.haftaya kadar bekleyelim diye karar aldık . Vajinal mantarım vardı bunun için de doktorum fitil verdi doğum başlamadan mantar gitmeliymiş yoksa çıkarken sıyrıklar oluşturur dedi . O akşam fitili kullandım yattım sabah böyle kalktığımda çamaşırımda ıslaklık hissettim WC ye gittim baktım dedim heralde fitilden sulu akıntı geldi öyle çamaşırımı değiştirdim yattım sonra tekrar bir şey akıyor gibi geldi yine öyle sulu bir akıntı.. ebe ye yazdım böyle böyle fitilden mi geliyor amniyon sıvısı mı anlamadım. Ebecim amniyon sıvısı olsa da sancılarının gelmesini bekleyeceğiz dedi. Ben akıntılar durmayınca amniyon sıvısı olduğunu anladım. Bu demek oluyorki doğum 24 saat için de gerçekleşecek fakat ben hiç doğuracak gibi hissetmiyorum . Ebe ile haberleşmeye devam ettik ben ev işlerime devam ettim. Vakit geçsin diye mutfağa girip tatlı yaptım bu süreçte akşama kadar hiç sancı falan hissetmedim hafif hafif adet ağrısı gelip gidiyordu sadece . ebe sordu kaç sn sürüyor dedim 5-10 sn anca. Ebe sen kendini yorma çorba iç , git uzan enerjin doğumda lazım olacak dedi doğuma daha var . Ben de gidip uzandım fakat uzanınca sancının şiddeti arttı biranda . Sonra sancım sürelilerime baktım 5-10 sn değil en az 40-50 sn ben ayakta olduğum için anlamıyormuşum. Duşa girdim hafiflesin diye . Sıcak su iyi geldi biraz ama yok tam olarak iyi hissetmiyorum sancı gelince yerimde zor duruyorum. Duştan çıkamadım eşime ebeyi arattım ağrıya dayanamıyorum ağrı kesici alsam olur mu dayanamıyorum diye sorsun. Ebe ağrı kesicinin bir faydası olmayacağını söyledi ve kontrol için bana yakın olan bir ebe arkadaşını evime gönderdi. O ara ben sancıdan duramıyorum eşim de beni o halde hasteneye götürmeye korkuyor ebeyi bekliyor diyorum ben dayanamıyorum sezeryan olayım boşver normal doğumu ben bu kadar ağrı çekeceğimi bilmiyordum( ağrı eşiğim yüksek diye biliyrdum). Ebemin meslektaşı geldi eve kontrol etti alttan 2 cm açılma var . Dedim ben dayanamıyorum sezeyan istiyorum. Tamam dedi o zaman eben yola çıktı gelsin onla konuşun öyle karar verin. O gelene kadar diğer ebe ağrılarımı sancılarımı dindirmek için bir yandan benle muhabbet ediyor bir yandan sancı girdikçe masaj yapıyor. Bu arada ıkınmalar geldi . Ebe diyor sakın ıkınma bebeğin kafa şekli bozuk olur daha zamanı değil ama durdurmak çok zor ağrı hafifleyecek gibi değil ben daha fazla bu ağrıyı çekeleyeceğim derken kendi ebem geldi alttan muayene etti çok güzel 5-6 cm açıklık var duşa girelim hemen dedi. Plates topunun üstüne oturttu bir ebe belden aşağısına sıcak su tuttu. Diğer ebe ıkınma isteği geldikçe Hindistan cevizi yağı ile o bölgeye masaj yaptı sancılar girdikçe ve 15 dk sonra açılma tam olup bebişi kucağıma verdiler. Ebeler çıktı eşimi yanıma gönderdiler . Ten tene temas yaptık bebişle banyoda plates topunun üstünde birazcık o anın tadını çıkardık her şey bitmişti kavuşmuştuk. 🥲 plesanta düşüne kadar ayrılmadık kızımla . Ebeler plasentayı çıkarttıktan sonra bir süre de plesantadaki kan akımı tamamen bebeğe geçsin diye yatağımıza geçtik bekledik biraz dinledik . Ardından göbek bağı kesildi . Ebeler hemen ilk emzirmeyi yapmama yardım etti. Sonra alttan muanye edip bir sıkıntı var mı diye baktılar küçük bir dikiş atıldı. Sadece onu da atmaya gerek yok ama ne olur ne olmaz diye attı ebe. Bir süre başımda bekleyip ayrıldılar yanımdan . Ben gece 4-5 gibi anca doğururum bu açıklıkla derken 20.30 başlayan sancılarım 23.00 da bitti . Ebelerin desteği ile . Böyle maceralı bir hikaye bizimki . 🤩