Fatma29 Merhaba kızlar. Ilk çocuğumda da gebelik troidim yüksek cıktı ilaç kullandım ve düzelmişti. Bu ikinci hamileligimde yine yüksek cıktı 14 gündür ilaç içiyorum ama hala yüksek doktorum 2 tane iç dedi. Ama anlamıyorum bu tiroidi etkileyen nedir, nr yapmak gerekir. Bilgisi olan var mı?
Aylinulu Fatma29 dahiliye yada endokrine gidin. Kadin dogum takip etmesin sadece beni sevk etmisti.bir de iyotlu tuz kullanin. Sabahlari 1 saat oncesinden ac karnina alin yemeklerle kkarisirsa etkisi olmaz
zehracal Fatma29 tsh,t3,t4 değeriniz nedir benim de troidim olduğunu öğrendim, işk gebeliğim düşün oldu, 2. Yi planlıyorduk kontrol anaçlı gittim troit çıktı dahiliyeye yonlendirdi randevu alıp gidicem işte Tsh 4.66
Ssultannnnn Fatma29 bende normalde tiroid vardi ama en dusuk 25 mg olani kullaniyodum sonra hamile oldugumda testler yapildi ve tiroidim asiri yuksek cikMis doktorum ayni zamanda dahiliyeye yonlendirdi hormon testleri falan bisuru sey yapildi sonra ilacimin dozunu 75mg cikardi 1 ay sonra tekrar kontrol edildi ve tiroidim duzelmisti suan 50mg kullaniyorum. Bu arada kilona gore yukseltiyolar. İlacini duzenli kullan ve ben kahvaltidan yaklasik yarim saat once iciyorum 1 saat beklemene gerek yok.
eezgitturk Fatma29 canım bende de normalde yoktu hamile kalınca yükselmeye başladı. İlk başta 25mg ilk başlattı şükür olması gereken seviyeye indi. Eğer inmeseydi dozunu arttıracaktı doktorum. Senin kullandığın kaç mg likti?
Fatma29 Aylinulu ben içiyorum 1 saati bulmuyor kahvaltı yapmam o yüzden mi etkiliyor acaba. Iyotlu tuza bir bakayım teşekkür ederim
Aylinulu Fatma29 1 ay duzenli alarm kur yanina su koy gerekirse ilacini ic sonra yat erken alamiyorsan ilacini.Annemin tiroidleri cok yuksek 100mg kullaniyor doktoru oule tembihlemis iyi bi doktor kendisi de. Sizde deneyin annemin birqz duzene girdi ilaclari saatinde alinca. Hatta iftardan sonra ilac atiyodu. 1saat sonra yemek yiyodu garibim.🤗
Belizce 10 senedir troid hastasıyım,ilaç içmenize rağmen değerler düşmüyorsa hayatınızdan stresi tamamen çıkarmalı,ilacı aç karna almalı ve 4 saat boyunca kafein tüketmemelisiniz ayrıca ilacı mutlaka buz dolabında tutun doktorumun söyledikleri bu şekilde
Fatma29 zehracal benim ki 3e yakındı sanırım canım senin biraz daha yüksek o yüzden yönlendirdi galiba. Şimdi ilacı iki tane alıyorum bakalım düzelir inşallah.
Aylinulu Ssultannnnn 1 saat beklemene gerek yok demissiniz o yuzden dusmuyordur degerleriniz. Endokrin doktorunun bizzat uyarisidir bu. Kafaniza gore tedavi planlamayin
Ssultannnnn Aylinulu kafama gore tedavi planlamiyorum eczanede calismis biri olarak bir ilacin nasil kullanilmasi gerektigini gayet iyi biliyorum benim degerim 1 ayda dustu ilacin dozunu bile dusurduk. Aylardir dusuk dozda kullaniyorum ilacimi. Ayrica doktorumda ayni sekilde soylemisti kullanimi ki eczanede de bu sekilde tarif ediliyor.
zehracal Fatma29 doktorumda bana tiroit bebeği etkiliyor dedi, bende düşmesini bekliycem gebelik için inşallah düşer
Fatma29 eezgitturk 50 mg başlattı 14 gün kullandım inmeyince 2 tane al dedi şuan 100 mg içiyorum canım