12Melissa Canım öncelikle bir sakin ol. Allah’ın verdiği canı yalnız Allah geri alır. Böyle bir adım atmayı kesinlikle kafandan çıkar, çok büyük günah. Belli ki psikolojik olarak zor bir dönemdesin. Öncelikle bir doktor desteği alıp bu sorunu çözmelisin. Belki bir kıstas değil senin gözünde ama bu haberi almak için daha uzun yıllar bekleyen insanlar var. Belki bu ay olmadı ama diğer ay olacak, nereden biliyorsun? Sorun nedir? Tedavi gördünüz mü? Öncelikle bunları anlat ki sana bir çıkış yolu sunmaya çalışalım. Asla ve asla evlat sahibi olamayacağını bilen insanlar varken bile senin bu şekilde bir tutum içinde olman Allah’ın gücüne gider, yapma. Bizim bu dünyada var oluş amacımız yalnızca evlat sahibi olmak mı? Dünyada ne acılar yaşanıyor, her gün yüzlerce insan/hayvan ölüyor katlediliyor. Sen daha bu kadar yolun başındayken neden pes ediyorsun? Zor elde edilen şeylerin sevinçleri her zaman daha güzel olur. Sakin ol ve sabırlı ol. Bizler yer yüzünde dualarla bekliyoruz emanetlerimize kavuşmayı. Emin ol yürekten dilenen hiçbir dua geri çevrilmez, sadece en hayırlı zamanda nasip olur. Manevi anlamda eksiklik yaşıyorsun anladığım kadarıyla lütfen önce bir doktor desteği al ve bol bol dua et. Allah kimseye taşıyamayacağı yük vermez, herkesin dağına göre yağdırır karını. Hamile kalmakla bitecek mi sanıyorsun? 9 ay o canlıyı içinde taşıyacaksın belki zor belki kolay öyle ya da böyle kucağına alana kadar endişeyle geçen bir süreç olacak, o zamanda pes edip dayanamıyorum diyip ip mi takacaksın boynuna? Çocuğun doğdunda hasta olacak, seni yoracak, bazen yıpratacak daha şimdiden bile sabrın yokken o zaman ne yapacaksın? Hayattan bir şey istemeden önce onun için mücadele etmeyi öğrenmeliyiz, şimdi pes edersen geçirdiğin bu 3 yıl boşa gidecek. Şu an farkında değilsin belki ama emin ol bu geçen 3 sene senin için büyük bir imtihan ya bu imtihandan geçeceksin ya da kalacaksın. Ama emin ol ne kadar zaman geçerse geçsin sonunda beklediğine değecek. Tek eksik bir evlat mı hayatında? Mutlu musun, sağlığın yerinde mi, eşin/dostun var mı? Bu kadar kolay olmamalı. Bak burada ne hayat hikayeleri okuyup görüyoruz. Herkes her istediğini anında elde edemiyor ama uğruna mücadele etmekten de vazgeçmiyor. 2 senedir bekliyorum 1 düşük yaptım 1 kimyasal gebelik geçirdim, daha da ne kadar yolum var bilmiyorum ama önemli de değil çünkü ben imtihanımın farkındayım ve sabırla duayla bekliyorum emanetimi. Hepimizin yaşadığı/yaşayacağı şeyler farklı. Kendi imtihanının farkında ol. Hayat bu kadar çabuk pes edecek kadar kötü bir yer değil. Yalnız değilsin, seninle aynı üzüntüyü yaşayan binlerce kadın var. Yapma bunu kendine…