Sladeniz Ben bugün başladım iğneye ve çok yanma yapıyor doktorumda göbekten vur dedi sizdede öyle mi kullanan var mıı kızlar ?
Asyaveannesi36 Sladeniz oksapar değilde enox kullandım ben 20 tane o da yakıyordu göbekten yaptım bende morardı karnım daha yeni yeni iyileşiyor 😔
kcnr Sladeniz bende 3. Ayımda başlamıştım ilk hemşire vurdu dedm ayvayı yedim ben nasıl geçicek 9 ay ama çok şükür 8. Aydayım dediğinz gibi Çok yaktı bazen duymadığımda oldu benm genelde eşim vuruyor göbekten vurduk ilk zamanlar çok morarma yaptığında kola geçtim değişimli olarak ama tavsiyem vurabilirsenz kendiniz vurun göbekten daha az acıyor ozaman.
-Gmz- Sladeniz dokuz ay boyunca oksapar kullanıyorum çok yanma ve morarma yapıyor malesef ewet göbekten daha az acıtıyor ben kola ve bacağa gectım bacakta çok yakıyor
nlycltk Sladeniz gebeliğimin başından beri 4 haftadan beri kullanıyorum şuan 29 haftalığım ve hala göbekten vuruyorum en iyisi kendin vurman ilk zaman eşim vuruyordu sonra kendim başladım daha iyi oldu yakıyor az yavaş ver ilacı içiriyor bide vurmadan önce pamuk lokanta ile temizle vurduktan sonra da ovma pamuk ile bastır sadece daha az morarma olur ama ne kadar isteyende morarma oluyor bazen damara denk geliyor sanırım daha henüz ben başka yeri denemedim 🤗
Sladeniz kcnr ya nasıl kendiniz vuruyorsunuz hayranlıkla bakıyorum gerçekten ben cesaret edemiyorum ki 😒
asbehra kcnr oksapar kullananlar %80 sezeryan oluyor dedi doktor benim doktorum henüz öyle birsey demedi ama size böyle bir sey diyen oldu mu
Sladeniz nlycltk banada doktor göbekten yap hep dedi ama kendim asla cesaret edemiyorum eşim vuruyor o yüzden:) nasıl geçicek 9 ay diyorum yavas deneyelim sizin dediğiniz gibi bugünde :)
nlycltk Sladeniz valla bende il zamanlar eşime yaptırıyordum sonra geç geliyor yada işi oluyor gelemiyor saatti aksatmamak için bi gün mecbur kaldım kendim ettim ve eşimin vurdundan az acıdı yani bide bnm doktorum 45 derece açı ile vur dedi bide iki parmağınla etini sıkıp vuruyorsunuz demi 🤗
kcnr Sladeniz birkez dene acımadığını görünce kendin vurursun hep benm eşim vuruyor gerçi acısada ben göremiyorum artık mor olmayan yerlerimi o yüzden birde herzaman biri olamıyor yanında vurmayı biln illaki alışman lazm arada denemelisin
Sladeniz nlycltk 45 derecelik açıyla yapmadık biz ama evet iki parmağımla sıkıştırıp vuruyoruz biz dik yaptık iğne girip çıkarken acımadı ama ilaç çok aşırı yaktı
Sladeniz nlycltk benim eşimde şimdi bana öyle diyor ya yetişemezsem işim olursa napıcaksın diyor bende hayır olamaz yapman lazım diyorum😂
Sladeniz asbehra yok doktorun bana öyle söylemedi bana şöyle söyledi; bu iğneyi normal doğum yaparsan o güne kadar kullanıcaksın sezaryen doğum yaparsan 1 gün önce bırakacaksın dedi
beren4097 asbehra Hayır genelde özeldeki doktorlar tercihi sezaryen yapıyor ama devlet hastanesinde böyle bir durum söz konusu değil. Oksapar veya başka bir kan sulandırıcı kullanmak Doğum şeklini etkilemiyor. İlk kızımı normal doğurdum üstelik kan pıhtılaşma seviyem çok yüksek Doğumdan sonra da 40 gün bu iğneyi vurulmak zorundayım o yüzden. Doğumum zor olmadı kan pıhtılaşması bana olumsuz bir etki yapmadı doğumumla ilgili.
kcnr asbehra yok canım olmadı ben onu doktoruma sordum başka bir versiyonunu duydum epidural normal ve epidural sezaryan yapılmıyor dediler doktorumda ilacı aldığın sancının geldiği doğumun başladığı saate göre değişir dedi. Bazı doktorlar risk görüp yaptırmayabilir dedi.
asbehra Sladeniz ben özelde başka doktora gittim öyle söyledi sağlıklı sap Salim doğsun tabi ki ama tercihen gelirse normal gelsin 😂 bebeğe kan pıhtısı atabiliyor falan dedi kendi doktoruma da sorcam
blueberyy00 Sladeniz evet öyle göbekten yapıyorum yağlı dokuya yani tam doğru noktaya gelirse acı daha az oluyor
beren4097 Sladeniz İlk gebeliğimde kullandım şimdi ikincide de kullanıyorum. Karnımın yan taraflarına vuruyorum iğne ile canımı çok yakmayacak bir yer seçiyorum ya da bir bölgeyi elimle gerdiriyorum havasını aldıktan sonra derin nefes alıp iğneyi vururken o nefesi geri veriyorum bu şekilde çok acıma yanma olmuyor ayrıca vurur vurmaz o bölgeyi elimle ovalayıp iğneyi dağıtıyorum sen de dene istersen canım artık bu işin Profu oldum iğne vura vura 🤦🏻♀️
Ayyysss Ben önce clexane mı ne onu kullanmıştım yakıyordu biraz sonra oxsapar oldu kendim yapıyorum göbekten valla diğerine göre daha çok yakıyor ama mecbur. Sanırım çok uzun süre kullanacağım şimdilik göbekten yapıyorum. Kendiniz yapın daha iyi oluyor