Merhaba kızlar, buraya yazsam mı yazmasam mı diye çooook düşündüm.
Başka hamileler okuyupta etkilenmesin, üzülmesin diye yazmadım.
Ama bugün paylaşmak istedim.
22 Şubatta 37+1de sezeryan doğum yaptım.
Yani üstünden 10 ay geçti.
Anne karnında bebeğimde polikistik böbrek hastalığı olduğunu öğrendik, 6. ayda suyu tamamen bitmişti.
Doğunca diyalizle yaşayacak 2-3 sene sonra da nakil olacak dedi profesör.
Tabii ki sonlandırmayı teklif ettiler.
Ama ne eşim, ne de ben sonlandırmak istemedik.
Çünkü 6 aylık bir bebek, annenin hamileyken içtiği bir ilaçla ölüyor🤷🏼♀️
Suyu olmadığı için akciğer dokusu gelişememiş ve doğar doğmaz entübe olmuştu.
Ama doğduktan sonra öğrendik ki, sadece böbrekleri değil, yemek borusu ve diğer bir kaç organında da sorun varmış.
(Merak etmeyin bunlar hamileyken ultrasonda belli olan şeyler ama bizim bebeğimizin suyu olmadığı için ultrason cihazı görüntü vermiyordu)
Yani kısacası anomalili bir bebekti.
Doğumdan 1 gün sonra araştırma hastanesine sevk edildi ve acilen ameliyata alındı.
Malesef ameliyatı kaldıramadı.
Kendimizi toparladıktan sonra bütün dosyaları alıp genetik bölümüne gittik ama genetik olmadığını, anne karnında sebepsiz oluşabilen anomalilerin olduğunu öğrendik.
Burda bu kadar kolay yazdığıma bakmayın, bu olayları yaşadığım dönemlerde ölmek istemiştim.
Bir kere bile dokunamadım, koklayamadım…
Sadece uzaktan küvezdeyken görebildim.
Hergün ağlıyordum, hergün acı çekiyordum.
Tam 10 ay oldu…
10 ay içinde neler yaşadığımı yazsam, gerçekten kocaman bir kitap çıkar ortaya.
Nasıl atlattın derseniz;
Psikoloğa gittim, eşimle şehir dışına geziye gittik, keman kursuna gittim keman çalmayı öğrendim🥰
Bu Dünya imtihan Dünyası zaten ve bu da benim ve eşimin imtihanıymış meğer, inşallah bu imtihanı geçebilmişizdir🤲🏻
10 aydır hiçbir zaman aklımdan çıkmadı, ciğerparem, kalbim özlemiyle dolu♥️
Güzel haber; şimdi 2 aylık hamileyim😍
Ha bu arada sezeryandan hiç korkmayın☺️
Çok uzun oldu sanırım, hakkınızı helal edin.
Bebeğinizin kilosunu, boyunu ya da 1-2 hafta geriden geliyor oluşunu hiç kendinize dert etmeyin olur mu. Çünkü bunlar çözümü olan şeyler 🙏🏻
Rabbim bu acıyı düşmanıma bile yaşatmasın, hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum🥰♥️