MihrimahVeAnnesiii
Bazen doktorlar 75 ile kesin sonuç aliyor kimi de 50 ve 100 yapıyor bende de önce 50 ile başladı, once ac kan verdim sonra 50 lik dekstorzlu gazoz verildi kendim kimya teknikeriyim daha önce 5 yıl ilaç firmasında kendi alanımda çalışmıştım dekstroz ile oda 2 baklava dilimine eş değer, once ac kan verdim içeceği içtim 1 saat sonra yeniden kan verdim o esnada bir şey yenmiyor içilmiyor o şekerli gazoz harici , sonra kan tahlili ile doktora ciktik
gebelik sekeri gözüktü,
açlık referans aralığı 70-110 mg/dl bendeki değer 98.1 , sınır 88 idi
tokluk 60 dk sonrası aralığı 70-140 mg/dl bende 163 cıktı bu tanima testiydimkan değerleri bu değerlerde çıkınca 3 gün sonra yeniden 100 gr glukoz ile bakalim dedi buda tanı testi olucak dedi , 3 gün olması sebeb-i araya hafta sonu girdiği için pazar pazartesi salı günleri gun de 3 dilim ekmek ve 1 tane çikolata tüket gün içinde dedi çarşamba gününde yani 6 kasım haftası bu bahsettiğim 23+4te olduğum haftaydi 100 lük öncesi ac kan verdim 98 cıktı cihazla bakıldı sonra lab a verildi orada 94 cikti 100 lük şeker içmedim , birde 3 aylik kan şekeri takibi için kan aldılar onda da 4 6 arası sonucum 5 cıktı, dahiliyeye yönlendirdi diyet ve seker cihazı icin dahiliyeye cikmadan ailemizdeki doktora danıştım gayet sagliklisin degerl er normal gerek yok diyete dedi , bende yediklerime dikkat ediyorum ikimizde saglikliyiz kızımla