Herkese merhaba🤗 doğum yaklaştıkça her gün buradaki doğum hikayelerini okudum ve içinizin rahatlaması açısından bende sizinle paylaşmak istedim☺️ öncelikle isteğe bağlı spinal sezeryan oldum çünkü normal doğum psikolojisini kaldırabileceğimi düşünmüyordum. Planladığimiz tarihte hastaneye gidip sabah yatış islemlerini yaptırdım ve nst ye bağlandım hazirliklarim yapıldı ve ameliyathaneye alındım. Spinal için anestezi doktoru geldi ve iğneyi yaptı asla hissetmedim anında bacaklarımda karincalasma oldu ve hemen uyustum, uyustuktan sonra sondam takıldı doktorum geldi ben doktorun geldiğini fark edene kadar bebeği gösterdiler 🥰 bebeği hazırlayıp önceden odaya gönderdiler yarım saat sonra kadar da benim dikişlerim bitince odaya aldilar. 2 3 saat sonra uyuşuklugum geçmeye başladı ve sondam çıkarıldı(en korktuğum şeydi ve gerçekten en kolay şeylerden biriymiş boşuna korkmusum) evet ilk agrilari hissedince biraz huzursuz oluyorsunuz ama gelip ağrı kesici kuvvetli iğne yapıyorlar ve tüm ağrılarınız geçiyor 🙏 6 saat sonra ilk yürüyüşe kaldirdiklarinda baş dönmesi mide bulantısı gibi uyarılar yapıldı ama çok şükür hiçbirini yaşamadım tek yapmak gereken karşıya bakıp ayağa kalkmak ve o andan sonra her fırsatta yürümek zaten yürümek o kadar iyi geliyor ki yatmak istemiyor insan☺️ baş ağrısı için bol Nescafe ve su içtim sütüm ve gazım içinde kayısı hoşafı. İlk birkaç deneme emzirme için başarısız oldu bebek emmeyi bilmedigi için aç kalmasın diye mama vermemiz önerildi mamayı verdikten hemen sonra biberonu ağzından çıkarıp tekrar emzirmeyi denedik ve başardık 🙏 bebek emdikçe sütünüz geliyor önemli olan tek şey pes etmemek sütünüz gelmese bile emzirmeye devam etmek 🤗 Allah herkesin evladını kucağına almayı nasip etsin kimseyi bu duygudan eksik bırakmasın 🙏❣️