duyg Merhaba arkadaşlar. Dün kontrolüm vardı. Kendi doktoruma gidemedim. Devlet hastanesinde herhangi bir dr gittim. Karnın ne kadar büyük ikiz mi dedi bana. Hayır tek dedim. Senin suyun çok fazla, bebeğin yutamıyor olabilir suyu, organları tam gelişmemiş olabilir dedi. Ayrıntılı ultrason çektirdiğimi söyledim raporu gösterdim, bebek sağlıklı görünüyor o zaman sende şeker olabilir bebek erken doğar, iri bebek olur falan dedi. Hatta sen hiç durma üniversite hastanesine yüksek riskli gebelere bakan perinatoloji bölümü var oraya git dedi. Gece kabus üstüne kabus gördüm. Suyu fazla olup sıkıntı yaşamayan var mı aranızda? 25+6haftalık hamileyim bu arada..
Sibelselim duyg Benimde fazlaydi sekeri unlu urunleri kullanmayi kes düzelir. Benim oyle düzeldi. O kotu yorumları düşünme. Benim bebegim dogdu sağlıklı cok şükür
Prensesininannesi duyg bende 35+4 bendede fazlaymış karnının büyüklüğü ondan dedi su ikizi dedi ama odada çıkarken normal dedi yarın tekrar sorucam bende internetten baktım hiç güzel şeyler okumadım bende
mevsimbuse devlet hastahanesinde ayni seyi bana da soylediler muhakkak kendin doktoruna da gorun. Baska bir hastaneye de gir cok da stres yapma uzulmesin bebisin 😗
duyg mevsimbuse sabaha kadar bebeğimi kaybettim, karnımda öldü, 5kilo doğdu, zeka problemleri vardı.... Ağlaya ağlaya uyandım. İnşallah o doktor yanılmıştır. Teşekküt ederim cevabınıza
Mhrbndm BENİM de suyun fazla ama bende seker hastaligi var oyuzden fazla ama görümcem in de fazlaydi ne seker vardi ne de cocukda yutkunma sorunu hic biri yoktu
NaimeYilmaz duyg beyaz ekmek hamur ısı pılav makarna tatlı şekerlı meyveler muz hurma gıbı. Tuketmeyın proteın ve yesıllık agırlıklı beslendım
duyg Anne58 işte bana doktor bunun sebepleri olabikecek durumları sıraladı. Bebeğin yutkunmasında, yemek borusunda, serebral sinir sisteminde sıkıntı olabilir. Annede gebelik şekeri olabilir.
duyg Prensesininannesi aynen bana da dr ikiz mi dedi ultrasona girmeden.. Moralim altüst oldu. İnşallah sağlıkla doğar bütün bebekler
Ebrucukm Benim ikizlerimin birinin suyu fazla şekerim de yok beslenmem de düzenli doktorum profesör ne yapsam düzelir dedim senin elinde olan bir şey değil yani bunu yiyeyim düzelsin diyebileceğin bir şey değil bu takip gerektiriyor dedi benim de karnım bir hayli büyük su fazlalığından dolayı hatta o taraftaki bebeğimi az hissediyorum o da suyu çok olduğu içinmiş erken doğum riskim zaten vardı böyle olunca arttı
duyg Sema166 yok önce ikiz mi dedi hayır dedim. Sonra ultrasonda baktı tek cep 9cm amniyon sıvısı çok fazla dedi. Riskli dedi falan 8cm üst sınırdır. Seninki aşırı dedi. Felaket senaryolarını sıraladı doktor hanım
Sema166 duyg Evet yüksekmiş canım ama araştırılsın ona göre bi yol izlensin benimde suyum az mesela ölçüyolar her hafta içerde tutmaya çalışıyolar ve inan her ölçüm farklı çıkıyor birde 5 e kadar düştü benim şuan 6 sınırlarında dikkat et ihmal etme ama korkma herşeyin çaresi vardır elbet