Öncelikle Allah biliyor ya hep normal doğum hikayeleri okudum burda. Ama nerden bile bilirdimki normalden genel anesteziye dönülücek. Biraz uzun olcak ama yaşadığım herşeyi yazıcam 😊 biraz komik biraz zor biraz heycan. Başlıyorum. 39+1 Pazar gece 5 te suyum geldi. Bardak kadar. Eşime seslendim bu sumu dedim bacaklardan da akıyordu. Evet dedi ve ben korkudan ağlamaya başladım. 🤭😅 Neyse. Eşim küvete sıcak su doldurdu yarım saat içinde bekledim. Ahududu çayı 3 bardak içtim. Güya normal doğum yapcam. ( O yüzden artık pilan yapmıyorum Hayırlısı nasılsa öyle olsun ) Sonra sancıların gelmesini bekledim. ( Ama siz sakın öyle birşey yapmayın ben orda hata yaptım ) su gelir gelmez gidilmesi lazım. Bebeğim çok su yutmuş. Ben Evde sanciyi bekledim gelmeyince saat 2 de hastaneye gittik. Nst ye bağlandım. O gün başka doktor vardı onu istemedik. Kendi doktorumuzu çağırdık. Nst de kalp yavaş çıkmıştı. Acil amaliyathaneyi hazırladılar. Biraz daha geç gitsem bebeğimi kaybedebilirmisim. Ben genel anestezi istedim. Batılılarak. Sontayı takicaklardi izin vermedim. Bayildiktan sonra takılsın dedim kabul Ettiler. 05.12.2021 Öğlen saat 3 .21 de bebeğim dünyaya gelmiş. Solunum sıkıntısı olduğu için 1 saat kuvezde kalmış. Migdesi temizlenmiş Eşim çok ağlamış . Ben bebeğimi göremedim diye. Ama ondan sonra en güzel dakikalar başlıyor 🥰 odama geçtim benimle üç kişi ilgilendi sürekli yanıma gelip gittiler ebesi bebek hemşiresi ve normal kontrol hemşiresi. Bebeğimi getirdiler görür görmez ağladım. Hep karnımdayken güzel kızım nazlı kızım diye severdim. Göğsüme verdiler ve ağlayarak sevdim. Dünyanın en güzel duygusu. Ben artık bir anneydim. Şuan bebeğim çok iyi. Bu arada kızım aynı babasına benziyor 🤭
✔️Sadece size söylemek istediğim şeyler.
Normal veya sezaryan doğumunuz olsun hiç farketmez. Vakit kaybetmeden kayısı alıp hoşaf yapın sütünüzü getiriyor. Benim sütüm çok az geldi. Hemen petibör bisküvi ve kayısı suyu içtim. Çünkü kayısı hoşafı daha yapmamıştım 🤦 oysaki yapıp kavonaza koyabilirdim. Neyse gece orda kaldık. Hemşireler geldi hadi yürümeye gidicez dediler. Evet ilk kalkış ama öyle söyledikleri gibi değil kalktım hemen yürüdüm.. Kollarima girdiler. Şunuda belirteyim ağrınız olunca hemşirelere söylüyorsunuz size ağrı kesici yapıyorlar. Ben 3. 4 saatte yaptırıyordum ve acayip iyi geliyodu bana 😊 devlette nasıl bilmiyorum ama özel hastaneye gidenler iğneyi unutmayın. Bu sizin hakkınız. Birde şu önemli bebeğin gazı olabiliyor . Eyer sürekli ağlıyosa bilinki gazı vardır. Gece hic uyumadı. Hemşireye söyledim hemen gelip gazını çıkarttı 3 saat uyudu Melek kızım. 🥰 Gaz çıkarmayı kesinlikle söyleyin öğretsinler size.
Bu arada bebeğim ilk gün kakasını yapamıyordu. Çünkü sütüm azdı dediğim gibi. Ama petibör ve kayısı suyu içtim ( siz hoşaf kesin yapın )
Sütümü getirdi. Ve artık bezini sık sık değişiyorum yapıyor çok şükür 🤲🏻😊
Bu yazıyı 2 gündür yazıp notlarda bekletiyorum. Çünkü aklıma yararlı birşey gelirse yazayım yeni annelerin işine yarar diye.
Hastanede hastane bezi veriyorlar. Çok işe yarıyor. Ama depentte hayat kurtarıcı. Depentin ne olduğunu bilmeyenler için kilot gibi çok kullanışlı şok marketLerde var. Sorularınız varsa cevaplaya bilirim. Rabbim herkese anneliği bu duyguyu tattırsın inşallah 🥰🤲🏻