İyi geceler güzel anne adayları. 🌸 Hamileliğin ilk birkaç ayı sadece “Ben bu çocuğu içimden nasılsın çıkartacağım şimdi?” sorusuyla ve korkusuyla geçen, ardından yapabilirim diyerek normal doğum hazırlıklarıyla geçen bir hamilelik sürecinin sonunda genel anesteziyle minnoşuma kavuştum. 😂 30.haftada bebeğimin döndüğünü hissedip rahatlamıştım iyi bari her şey yolunda diye fakat 32de bir daha döndü hanımefendi dönüş o dönüş, makat geliş. 🤦🏼♀️ 32den beri kendimi sezaryen fikrine alıştırmaya çalışıyordum, çünkü daha önce geçirdiğim ağır bir beyin ameliyatı var ve ameliyatlar oldum olası korkutucu geliyor. Bir şekilde kendimi psikolojik olarak spinal doğuma hazırladım, hareketlerimi kısıtladım, sezaryeni beklemeye başladım. 40.hafta dolduğu an dönmezse sezaryen olacağı netti. Sağlık ocağındaki ebemle en başından konuşmuştuk. Tetkikler için aramazsa her şey yolunda demekti, bir sorun olursa arayacaktı. Ki gerçekten de bu zamana kadar böyle oldu. Fakat son kontroldeki tetkiklerim için beni aramadı. O aramadığı için her şeyin yolunda olduğunu düşünmüştüm çünkü 1 hafta arayla kan idrar vermiştim ve onlar temizdi. 30 Kasım gecesi forumda gezerken gebelik zehirlenmesi ile ilgili bir post gördüm, içime bir kurt düşünce sonuçlarıma bir bakayım dedim ki protein 3+. Vücutta zaten inmeyen bir şişim var. Fakat hamileliğin başından beri tansiyon düşüklüğü sorunumuz olduğu için herkes rahat. Benim içime kurt düştü tabii. 1 Aralık sabahı doğru acile gittik, tetkikler tansiyon falan derken 15/10 tansiyonla yatışım verildi. Bebiş zaten makat geliş olduğu için hiç bekletmeden sezaryene alalım dediler ertesi gün için planlamam yapıldı. 2 Aralık günü ameliyathaneye aldılar beni. Spinali vurdular ama uyuşmadım, biraz beklediler hâlâ aynı. O anda genele döndü olay. Başından beri her anına şahit olmak istediğim, ten tene temas diye ağladığım hamileliğim 39.haftada genel sezaryenle bitti. 😂 Kesinlikle nasıl geleceğini bebekler kendi seçiyor. Benim ayağa kalkmam biraz zor oldu, o da ilk seferde çok yürümeye çalıştığım için. Sakın odanızın sınırlarını aşmayın sonu tekerlekli sandalye. 😂 ama ondan sonrası gayet güzel, yavaş yavaş yürümeye de başladım kalkıp bebeğimin altını da değiştirdim. Ben onlara doğal ağrı kesici diyorum kesinlikle kuvveti onlardan alıyoruz. Bugün saat 12yi geçtiğine göre 5.gün ve kesinlikle dünyadaki en güzel şey anne olmak. Bütün acabaları, korkuları bir kenara koyun ve anneliğin tadını çıkarmaya bakın. Sakın korkmayın, içgüdüsel olarak bedeniniz sizi yönetiyor zaten. Emzirirken de bebeğinize ilgili herhangi bir şeyde de içgüdülerinize güvenin, çünkü siz annesiniz. Biraz uzun oldu ama sanırım anaçlığım tuttu yazmak istedim. 😂 Hepinize sağlıklı, musmutlu doğumlar diliyorum. 🌸