Asumanerva Kizlar bugün 36 haftalık doğum yaptım bebişim kuveze alındı ciğerleri gelişmemiş😞Sizce kaç gün kalır başına böle bı olay gelen varmı çok korkuyorum
Deniizzz Asumanerva 2 doz ciğer geliştirici yapıldı mı? 37 bitmeden Doğan bütünü bebeklerde akciğer gelişimini tamamlamamış olabiliyor cok normal endişe etmeyin en fazla 1 hafta kalır kuvesteki bebeklerini görmeye gelen anneler evladınıza bakıp maşallah diyorlardır Emin’im ☺️
ZZeynepP1903 Canım haftası iyi aslında kaç kilo dogdu bebegin ve ciger geliştirici vurulmadın mı ? Rabbim yardımcın olsun inşallah en kısa zamanda kavuşursun yavruna. 🤲🏻 Benimde erken dogum riskim var bakalım küveze girer mi diye düşünüyorum devamlı 😥
Asumanerva Aslında kilosu 2,450 ciğer gelistiricide vuruldu ama genede alındı kuveze.benimdr erken doğum riski vardı gordi kuveze
ZZeynepP1903 Asumanerva o zaman çok kalmaz bence canım benim doktorum 34 ten sonra dogum olsa bile bir hafta falan anca kalır diyor
Busrakose 34+2de doğum yaptım bende 2 doz ciğer geliştirici iğne yapmışlardı 6 gün kaldı çok şükür şu an evde sağlığı da çok iyi 🙏
Busrakose Asumanerva Bizim inlemesi vardı odaya verildi ama inlemesi olduğu için yarım saat sonra gelip yoğun bakıma aldılar 11 saat oksijen vermişler sonra solunumu düzelmişti emme refleksi için bir süre daha kalmıştı
ZZeynepP1903 Asumanerva sürekli yatmaya calısıyorum ama illaki kalkıyorum işte 😥 rajim agzı kısalıgı var senin neyden erken dogum oldu canım
Asumanerva Deniizzz aminn canm inşallah hemen alırım kollarıma .çok üzülüyorum 😞ciğer geliştirici vuruldu ama işe yaramadı demekki
Deniizzz Asumanerva bence 5-6 Güne kollarınızda olur inşallah Allah’ın izni ile siz üzülmeyin ama sütünüzü sağın ki daha erken gelsin ☺️
Deniizzz Hasmeftun 20 haftalıkken de yapılır bu sizin gebeliğinizin seyrine bağlı erken Doğum riskiniz varsa ben doktorunuz bebeğin erken doğacağını düşünüyorsa önerip yaptırabilir yada suyunuz gelir erken haftada hemen yapılır 12 saat ara ile 2 doz yapılması gerekiyor 2. Dozdan sonra da 12 saat beklense daha etkili oluyor ama tabi enfeksiyon riski nedeni ile o kadar uzun kalamayabilir hiç buna fırsat olmadan doğan da bebekler oluyor