Bskrt Ssr2561 benmde halamlar falan diyorki adetliyken görmeye gidersen bebek isilik olur 🤣🤣🤣 aman benmde işime gelir ne yapayım batıl diyorm anlamıyorlar
begumge Ssr2561 adetken vücudumuzdan farklı sıvılar salgılıyoruz vücudumuzun kokusu bile farklılaşır. Mesela adetli bir kadın turşu bidonuna elini soksa turşular bozulur. Ama kırkı çıkmamış bebeğin yüzüne bakmasın gözü bozulur sarılık olur falan derler o tarafı ne kadar doğru bilmiyorum.
mucizemizibekliyoruzz Ssr2561 adetli kadın bebeğe dokunmaz, adetli kadın ben senin annen gibiyim der. Sanki regl olmak kötü bir şeymiş gibi kadınları aşağılayıcı söylemler. Öyle bişey mümkün mü yani ne olabilir ki
Minikanne06 Bende duydum ablam demişti yiğenim doğduğunda ben adetliydim ablam dediki senin bi annende benim de kulağına korkma de demişti
Neslisss Minikanne06 Inanmayin böyle şeylere sonuçta oda Allah'tan gelen bisey hiç bisey olmaz Allahın izniyle
pamuk_anne begumge illaki bugüne kadar adetliyken turşu bidonuna sokmusumdur elimi hiç de bozulmadı ama :) Allahtan gelen bir şey. Bakın eşinle birliktelik yaşarsın sonra gusl almadan elbette bebeklerden uzak durulur çünkü o cunupluk başka adetliyken olan başka. İkisini karıştırıyorlar bana kalırsa.
hmmokk Bizde de öyledir yeni doğmuş bebeği görmeye adetli biri gitmez bekler ama bana şu yönden mantıksız geliyor yenidoğan hemşireleri ya da bayan doktorlar adet günlerinde izne ayrılmıyorlar sonuçta akşama kadar kaç tane bebekle ilgileniyorlar bu yönden bakarsak hurafe
Ssr2561 hmmokk ya birde şöyle bi durum var anne de doğumdan sonra adetli oluyo o zaman bişey olmuyo mu 🙄🤨
yenibiranne Ssr2561 ben inanıyorum açıkçası herkes güzel bakmıyor taze bebeğe nazar olur derler bakış var bakış var. Eskilerin bir bildiği vardır
NaimeYilmaz Ssr2561 ben 1 ay oldu dogum yapalı ılk 1 hafta annem 2. Hafta teyzem 3.hafta eltım adet oldu olsa bıze olurdu ama bugune kdr buna bende ınanıyordum 🤷♀️
Ardanyal Saçma sapan kocakarı lafları inanmıyorum ben. Yurt dışında 2 doğum yaptım. Adetli... Cenabetli birsürü hem türk hem yabancı arkdaşlarım geldi hiçte birşey olmadı😂 İki 40 lı bir araya gelmez laflarıda duyarsınız daha herkez kafafan uyduruyor bişey. Herşey allaha emanet🤲
Ssr2561 Ardanyal evet onuda duydum iki 40lı kadın yanyana gelmez diye 40ları karıçırmış ne garip şeyler çıkarıyo bu insanlar
zehracinar Ssr2561 Ben bebek için değilde adetli olan kişi için zararlı diye biliyorum,adetli kişi kırklı birinin yanına giderse uzun zaman çocuk sahibi olamaz derler di bizde de,ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum 🤷♀️
Ecenurmt Bu mantıkla kadın Doğum doktorumuzun ve ebemizin regl döneminde Doğum yaptırmamaları gerekir. Burdan da anlaşılacağı üzere hurafe değil de ne. Evet hormonal olarak enerji olarak farklı bir dönem ama anne de adet oluyor en basiti çocuğuna bakmasın o zaman