Aysetugbak Canım merhaba. Her iki doğum aşamasının da kendine göre zorluğu veya kolaylığı var ama öncelikle doğuma bakış açımız önemli. Insanlık hali ilk kez bu duyguyu yaşayacağız insan rahat olmak istiyor her bakımdan. Sağlıklı sağlıksız diye ayırt edilen kavramları ben çok doğru bulmuyorum. Kimisi doğal doğum yapar kolayca toparlayamaz zahmeti çok olur tüm duygu dünyasını alt üst eder yaşadıkları sonucunda ikinci çocuğu düşünmez, kimisi sezaryen olur toparlayamaz keşke doğal doğum yapsaydım en ufak üşütmede dikişlerim acıyor, belim tutuluyor, ilişki esnasında kasık bölgem çok acıyor şeklinde yorumda bulunur. Bu kişiden kişiye değişir. Ama rabbim kimseye kaldıramayacağı yükü vermez kime hangisi hayırlaysa o şekilde doğum nasip eder. Zaten nasıl doğum yaptığından daha çok bunu sürekli yıllar boyunca nasıl hatırlayacak olman önemli. Senin seçimin korkuyorsan istediğin şekilde doğum yapabilme hakkin var özel hastanelerde zaten bunun için. Çevre baskısına çok takılma. Seni en iyi yine sen tanırsın psikolojik olarak hangisine elverişli isen tercihin o olsun. Anne olmak kolay değil bari kafa olarak rahat ve kendini memnun hissedeceğin şekilde yap.