3 aralık sabah 38+6 da doktor kontrolümüze gittik ultrasonda her şey gayet normal ve bebeğimin daha kanala inmediğini öğrendik. doktorumuz “pazartesi ve perşembe yeniden görüşelim ve artık doğumu tamamen konuşalım kanala inerse en kötü suni sancıyla eğer işler yolunda gitmezse sezaryenle 10 aralık cuma günü bebeğimize kavuşalım” dedi. Bebeğimin henüz kanala girmemesi ve sezaryen ihtimali beni biraz gersede aşırı heyecanlandım. Sonuç olarak doktoruma güvenim tam benim normal doğumu çok istediğimi biliyor ve kendisi de normal doğum yanlısı. Neyse 3 aralık cuma doktor kontrolünden eve geçtik gece biraz sancım oldu ama öyle pek önemsemedim derken uyuduk. Gece 3:44te önce altıma kaçırıyorum zannederek uyandım hemen lavaboya gittim iç çamaşırımda parmak ucu kadar sümüksü kan vardı ve çamaşırım tamamen ıslaktı bi kısmıda pembemsi bir suydu. Eşimi uyandırıp söyledm Donup kaldı oturduk ne yapıcaz şimdi diyoruz 😂 neyse yine ben daha soğukkanlı davranarak kalk doktor su gelirse direk acile gelin dedi neyi düşünüyoruz dedim ve üzerimizi giyinip 4:30da çıktık yola. Hastanemin acilinde muayenem oldu doktorum arandı ve su geldiği enfeksiyona açık hale geldiğim için yatışımız yapıldı. Hemen antibiyotik başlandı enfeksiyona karşı. Düzenli Sancılar başladı Buda demek oluyordu ki 24 saat içinde oğlumuz kucağımızda olacaktı. Sabahın 7buçuğunda doktorum geldi beni tam anlamıyla bilgilendirdi . Bebek biraz aşağı inmişti ama açıklık hiç yoktu. Sancılarım 5 dk birdi çok düzenliydi ama sıfır açıklık. 9 saat kendi sancımı çektim ama nstde 100lerde olan sancıyı bile o kadar az hissedyordum ki 9 saat sonunda hiç açılman yok dendi. Doktorum geldi ve ben suni sancı istedim doktorum onu da deneyelim ama bebeği riske atmayalım çok strese girmeyelim sezaryene de hazırlıklı olalım deyip suni sancı ve açıklık olmazsa sezaryen sürecini anlattı yaklaşık 4 saatte suni sancı aldım ağrılar öyle çekilmeyecek türden değildi ama sonuç yine sıfır açıklık. Doktorum geldi benimle güzel bir konuşma yaptı ve doktoruma %100 güvenim olduğundan mecburi sezaryen kararı verdik ve epiduralli sezaryen oldum. Ve oğlum karnımdan çıkarken kakasını yaptı ve o an doktoruma güvenmenin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladım işte Allah ondan razı olsun çok doğru zamanlama ile sezaryene aldı beni❤️Doğuma eşimde girdi. Hayatımın en garip anıydı o ilk sesini duyduğum an hıçkırıklara boğuldum eşimle o ana tanıklık etmek🥰 çok ayrı bir olay rabbim gönülden isteyen herkese evlat sahibi olmayı nasip etsin. Benim hikayemde böyle biraz uzun oldu ama😂🤗