Glcn alttan muayene yapmadı derken çatıyı kastediyorsan ona daha var.
Ben vajinal.muayene derken vajinal ultrason oldum. Benim durumum farklı çünkü. Ilk aylardan beri bebeğin plasentasi rahim ağzını kapamıştı. Doğuma yakın tekrar bakarız demisti. O sebeple ultrasonla bakti. Diğer yandan benim durumumda alttan elle muayene yapılmıyor yada çatıya bakılmıyor. Dr um beni bu sebeple ayrıca uyardı acil bir durum olur da başka bir dr a görünmem gerekirse asla alttan müdehale ettirme kanamani durduramazlar dedi.
Senin boyun kaç bilmiyorum ama 4 kg altina kadar normal doğurabilirsin. Keserek bu isi cozerler. Cati hikayesi cok olagan disi bir durum. Cati darligi aslinda sık olan bisey degil. Ama bebegin 4 kg i asarsa sezeryan olur çünkü aksi risk bebek sıkışabiliyor öyle bir durumda en temizi sezeryan.
Dediğim gibi sende herşey normal ilerlerse son anda bebeğin kilosuna göre şekillenir doğumun.
Vajinal ağrı nedir bilmiyorum.
Benim ağrı eşiğim çok yüksek bugün dr a da söyledim kasilmayida ayırd edemiyorum sanciyida.
Bende hiç bir ağrı sizi yok. Ama bebek sertleşiyor bazen çok ağırlaşıyor külçe gibi özellikle otururken o zamanda hemen yan yatıyorum. Dr buna ağrısız kasılma dedi Ben gün içinde bunu çok sık yaşıyorum diyince de tereddüt etti kasılma değildir öyle olsa suyun gelirdi falan dedi bu konuda anlasamiyoruz onun neyi kastedildiğini bi türlü anlayamıyorum. Bu gün soyle dedi mesela
Bebek bir yanda toplanır ve sertlesirse kasiliyorsundur
Bunuda sürekli yaşıyorum mesela
Ama garip olan benim çok aşırı kilolu olmamam yani sıkı bir vücudum var yağ dokum az bu yüzden bebeği bütün ayrıntıları ile hissediyorum.
Muhtemelen bebek sırtımı dönüyor ve biz bu sertleşmeyi kasılma olarak değerlendiriyoruz.
Bilemedim
Bu konuda kafam çok karışık 😂