Keskinn07 Merhaba 27+4uz kızımla bugün kontrolümüz vardı gelisimi oladak 28+5 oda iyi beslendjgi icin demisti olculerimiz 38 cm 1250 olmuşuz 🤗 23+4te şeker yüklemesi oldum , daha önce de okuduğum doktor kitaplarından takip ettim doktor banu çiftçi esra cabuk vs kitapları okuykrum hamilelik sürecinde onların videolarını da izlerim hatta şeker haftası öncesi de takip ettim ,olumsuzluğa dair bir açıklama yok aksine neden ve nasıl olması gerektiği yönünde var ve gebelik sekeri sadece gebelikte oluşan bir şey şeker sonucuna göre ya diyet veriliyor ve süreç kontrol altına alınıyor diyet ve seker ölçüm cihazi ile eger devam ederse insulin yapiluyor ve dogumdan sonra bir sure daha sekee takibi yapiliyor onune gecilmedifi durumda ileride tip2 diyabet olma durumu var ve seker yükleme olmadığı takdirde iri bebek vs durumlar okumuştum , ac gittim doktora çünkü kan alıcını biliyordum, yükleme tercih meselesi doktor kg me bakti 60 ile kaldım 62 idim 23 te kg olarak idealsin riskli grupta değilsin istersen düşük dozlu yükleyelim dedi onunda bebege etkisi yok 2 baklava dilimime 3s değer, yükleme yapıldı o hafta 23+4te önce ac kan alındı sonra 50 lik dekstrzlu içecek içtim, kendim kimya teknikeriyim ilaç firmasında laboratuvarda 5 yıl çalıştım kendi alanımda ve dekstroz ile calistgmd da oldu, doktor ister 50 lik yükleyip sonra duruma göre 100 lik yüklüyor ya da 75 lik direk yükleme yapıp sonuç ile değerlendiriyor , bizim 50 lik yüklemeyle başladı, önce ac kan alındı sonra içeceği içtim 1 saat sonra yeniden kan verdim o esnada birşey yemedim , 1 saat sonra da sonuçlar çıktı, 1 saat dolunca hemen kan verdiğim için tokluk yüksek cıktı eve gidip yengemin cihazı ile baktığımda normaldi belki 1 saat 10 dk sonra versem normal cikicakti , belli değer aralığına göre yorumluyorlar
açlık referans aralığı 70-110 mg/dl bendeki değer 98.1 , sınır 88 idi,
tokluk 60 dk sonrası aralığı 70-140 mg/dl bende 163 cıktı bu tanima testiydi 100 lik yükleme olucaktı 3 gün sonra dedik , hafta sonu gittiğimiz için doktora hafta ici 100 lik için gittim 3 gün o gun içinde 3 dilim ekmek ve 1 çikolata yedim 100 lük öncesi kan alindi 98 cikti seker cihazi ile bakti once sonra cihaza verildi 94 cikti 100 luk seker yiklenmedi birde 3 aylik seker için kan alındı dahiliyeye yönlendirdi diyet ve takip için ben aile doktorumuz a danistim gerek yok dedi 3 aylık kan şekeri 4 6 arası bende ki değer 5 idi , bebeğimizin durumu çok iyi suyum çok güzel kg benim ve kızımın ideal, diyet yapmadım beyaz ekmek yiyorum dikkat ediyorum yediklerime kızımızın gelişimi bu zamana kadar hep iyi gitti 🙏