Baranbebek Plasentamın ön tarafta olduğunu söyledi doktor, riskli bir durumvs bişey demedi ama merak ettim plasenta anteriorda olan var mı? Bebek hareketlerini ne zaman hissettiniz? Herhangi bir olumsuzluğa sebep oldu mu?
MiniMiniKus Baranbebek Benimde önde ama rahim e yapışık değil Ben rahime yapışmadıgı sürece sorun vs olmuyor diye biliyorum Böyle durumda normal dogum yapamıyoruz sadece kanama vs çok normal gözüküyor hamilelik döneminde Benim hep öndeydi mesela suan 36 haftam bitti ve şimdiye kadar hiçbir riskim yoktu İnşallah sizde sorun olmadan atlatırsınız Kaç haftalıksınız bu arada
Sima7 Baranbebek benim önce previa ydi rahmi kapatıyordu sonra yukarı cıktı şuan anteriyor 21 22 de az hissediyordum 25te hergun hissettim normalde bi sıkıntı yok ama benim 25 haftada kasilmalarim vardı ben de normal diye doktoruma söylemedim 33. Haftamda bi gece kanamam oldu meğer kasilmalardan dolayı plesanta hafif kanamış Su an iyiyiz şükür kasılmalar için ilaç alıyorum kasılmaların çok olursa doktoruna söyle benim gibi normalmis diyip ihmal etme
Papatya-Kokusu Baranbebek ilk gebeliğimde ön duvardaydı herhangi bir sorun olmadı sadece hareketlerini az hissediyordum
Dilek62 Baranbebek bugün bana da doktor aynısı söyledi ama normal dedi benim 24 üncü hafta sizin kaçıncı hafta acaba bende çok az hissediyorum hareketleri
Hellomommy Sima7 kasılmalar için ne verdi size doktorunuz? Kaç haftalıkken ilaca başladınız? Benim 17 haftalıktan kasılmalarım oldu; Progestan fitil, magnezyum verdi ve istirahat önerdi. Çok korktum ama yaa inşallah bişey olmaz 🙏🏻
Dilek62 Papatya-Kokusu merhaba hareketleri ne zaman daha sık hissettiniz acaba benim 24 üncü hafta hissetmedikçe tedirgin oluyorum doktor normal desede
Dilek62 Baranbebek bana plezantaz önde ve kalın olduğu için hissetmiyorsun normal dedi bugün ayrıntılı ultrason da 40 dakika baktı ölçümleri aldı bebek için iyi dedi ama kalın olduğu için zorlandım görmekte dedi
MiniMiniKus Baranbebek Hayır rahim duvarına yaslanmamıs Dediğim gibi bana da hep eşi aşağıda diyorlardı 23.hafta da falan böyle söylediler sonra düzelir dediler ama düzelmedi Benim bebekte mesela hep dogum pozisyonundaydı ve şimdiye kadar boynunda tek kordonla geldik çok şükür Sadece hareketlerinde azalma durma vs olursa muhakkak gel dedi doktor Ama ben 19.haftadan beri çok net hissediyorum ve şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım dediğim gibi Sadece sezeryan olacagız eş aşağıda diye o da İçinizi sıkmayın yani olumlu düşünün 🎀
Papatya-Kokusu Dilek62 canım ben 30. Haftalarda bile zorla hissediyordum bastırıyordum elimi karnıma anca öyle hissediyordum tepki verdiğinde o derece 😊
Dilek62 Papatya-Kokusu anladım teşekkürler 🙂 ben çok tedirgin oluyorum doktor normal desede çünkü etrafımda ki herkes hissetmen lazım deyip duruyor gece yatağa girince uyumayıp bebeğin hareketlerini hissetmeye çalışıyorum
SekerAnne Dilek62 kalık oldugu içinmiş doktorunuzda söylemiş hiç dert etmeyin 2,haftada bir çağırıyor doktorum beni takibi sıklaştı sizi de muhtemelen öyle yapar
Papatya-Kokusu Dilek62 bende öyleydim sürekli elim karnımda yada soluma yatıp hissetmeye calısırdım tepki alana kadar bastırırdım bazen karnıma rahatsız olsunda oynasın içim rahat etsin diye anlayabiliyorum sizi 😊
Baranbebek Peki plasentanın gebeliğin ilerleyen zamanlarında yukarı geçmesi ihtimali var mı? Bu konuda bir şey dedi mi doktorunuz
MiniMiniKus Baranbebek 24 ten sonra çıkmaz dedi benim doktorum ama burada son haftalarda düzelen çok okudum Yani düzelebiliyor bebek hareket ettikçe
lunam Baranbebek bana da kadın doğumcum plasenta önde dedi 14+3te. Her muayenede de tekrar tekrar kontrol ediyor tabi. 22+0da detaylı ultrasonda sol önde olduğunu söyledi. Hatta eşim de doğrudan doktordan duyunca bi tedirgin oldu. Sıkıntı olur mu deyince, rahim ağzını kapatmıyor bi problem olmaz dedi. Evet genelde az hissediliyor diyorlar ama şu an 25.haftadayım ben her gün düzenli hissediyorum şükür, belki solda olduğu içindir ya da bebiş fazla hareketlidir bilemiyorum. Yani problem oluşturacak bir şey değil. Tabi yukarı da çıkabilir ama aşağı da inebilir. O yüzden doktor her seferinde en aşağıda nereye kadar indiğini kontrol ediyor.
Papatya-Kokusu Dilek62 sımdı ikinci gebeliğim 23. Hafta ama baya hissediyorum diğeri gibi değil alakası yok
Dilek62 Papatya-Kokusu ne güzel hamile olup hissetmemek de farklı bir şey 🙂sizin ilk gebelik öndeydi o zaman sezeryan yada normal doğumu etkiliyor mu
SekerAnne Baranbebek ben oyum 25+1 olduk 21. Haftamda öğrendim benim 2. Gebeliğim ben 16. Haftada hissettim , hissediyorum ama bence daha yumuşak hissediliyor, bana yorgunluk, seyahat, cinsel ikişki, stres yasak dendi
KadersizMelek Baranbebek canım benimde raporlarımda plasenta ön duvarda eski sezeryan skarına uzanıyor yazıyor, yani plasenta eski sezeryan dikişime yapışıkmış ameliyatım riskli benim. Doktor bana kanama çok olur yada rahmini alabiliriz dedi hatta masadan kalkamama durumu bile var dedi. Bilmiyorum ben çok korkuyorum. Anterior ön duvar demekmiş