Merhaba kızlar🌼
Bugün 39+5. Günümüz ve doktor kontrolümüz vardı.
Bu zamana kadar özellikle son 3 haftadır açılma olması için günde en az 1 saat pilates topuyla hareketler yaptım, hurma yedim, vaktim oldukça bol bol yürüdüm, arada merdiven çıktım, ılık suyla duş aldım belime karnıma uzun süre tuttum, korunmasız ilişkiye girdik ve perine masajı yapıyorum. Bu hafta ise ada çayı içtim ve 2 gündür sıcak suda oturmaya başladım ekstra olarak. Gel gelelim ki bugün kontrolde her zaman ki gibi nst de en fazla 25 30 u bulan minik dalgalanmalar ile sancım çıkmadı, bebek daha kanala kafasını sokmamış, ilk kez çatı muayenesi oldum ve doktorum rahim ağzına ulaşmak için baya zorlandı rahim yolu uzun imiş.. rahmim tam kapalı, hiç yumuşama yok ve rahim yolu uzun olduğunu söyledi bundan dolayı doğumun uzun süreceğini ve zor olacagını söyledi (haklı yani 40. Haftaya girdim girecem yumuşama bile yok…) ayrıca bebeğin eşi kafasının hemen yanında olduğu için kanaman vs olursa suyun gelirse hemen gel dedi; normalde acele etme, duşunu al, sakin ol, hemen gelmene gerek yok derdi.. cumartesi günü tekrar nst ye gireceğim ve sonucuna göre doğum planımızı yapalım dedi.
Bu durumda böyle olup normal doğum yapanlar var mı ? muhakkak vardır ama günümü de dikkate almanızı istiyorum çünkü vakit artık kısalıyor ve önemli olan bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi. Cumartesi günü yine bir gelişme olmazsa planlayacagımız doğum nasıl olmalı fikirlerinizi yazarsanız sevinirim. Direk sezeryan için gün almalı mı? yoksa bir kaç gün daha bekleyip kendi sancım gelmezse suni sancı ile normal doğumu denemek mi?