Jan91 Merhabalar 🌸 Acaba aranizda doğum sigortası yaptiran oldu mu, hangi sigortayi yaptirdiniz, bütün masraf ları karsiladi mi
Deletedmom_7 Jan91 ben yaptırdım. Anadolu sigorta tamamlayici sağlık sigortası. Şimdilik 15 tl bir muayene ücreti ödüyorum kullanmaya yeni başladım.
Eda_6 Jan91 benim de Allinaz tamamlayıcı sağlık sigortam var doğum teminatlı canım. Hamile kalmadan önce yaptırıyorsun ve 1 sene hamile kalmamak şartı var. Evlenir evlenmez yaptırmıştık biz. Anlaşmalı olan tüm hastahane ve doktorları karşılıyor. Sadece giriş ücreti veriyoruz. Dediğin testi karşılamıyor ama sanırım genel sağlık sigortası karşılıyor. Fetal DNA testi yaptırdığımız kurum demişti. Araştır yine de.
Jan91 Deletedmom_7 özel hastaneler icin geciyor dimi, bide mesela pahali testler var Nipt gibi onları da karsiliyor mu sizce? bide galiba hamile kalmadan once mi basvurmak lazim
Deletedmom_7 Jan91 Merhabalar bütün doğum sigortalarında bekleme süresi oluyor bu sigortaya göre değişiyor Ak Sigorta’nın bekleme süresi 3 yıldır mesela benim yaptırdığım Anadolu Sigorta. Anadolu Sigorta’nın 1 ay bekleme süresi var yani yaptırdığınız ay gebe kalmamanız gerekiyor Bir de bekleme süresi olmayan Demir sigorta var ama onu pek tavsiye etmiyorum fazla hastanede Anlaşması yok ve çok fazla muayene tetkik karşılamayabiliyor
Deletedmom_7 Jan91 Testere gelecek olursak benim sigortam tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatlı böyle geçiyor. doğum teminatı olduğu için gebelik sürecinde SGK’nın karşıladığı Doğum ile alakalı bütün tetkikleri karşılıyor nifty testi Amniyosentez gibi testleri karşılamıyor Bir de çocuğunuz Allah göstermesin Prematüre doğarsa Prematüre doğumları karşılamıyor Prematüre doğumlardan dolayı çocuk bir ay küvezde kalıyor Ya da daha fazla bu masrafları karşılamıyor doğum için ilk defa kullanacağım Ama daha öncesinde tamamlayıcı sağlık sigortası olduğu için farklı bölümlere muayene olmak için kullanmıştım 15 lira bir muayene ücreti dışında herhangi bir şey şu zamana kadar ödemedim
Deletedmom_7 Jan91 özel hastanelerde geçiyor ama şöyle bir kuralı var sigortanın o hastane ile anlaşması olması gerekiyor Yani siz Hastaneye gitmeden önce özel hastaneye arıyorsunuz diyorsunuz ki benim sigortam için konuşalım Anadolu Sigorta ile anlaşmanız var mı onlar var ya da yok diyorlar onu netleştirip öyle gidiyorsunuz o şekilde yaparsanız sıkıntı olmaz başka türlü size ücret çıkartırlar Çünkü sigortanın da hastane ile anlaşması olması lazım Her sigortanın Anlaşması olduğu farklı hastaneler var benim Sigortamı İzmir’de yaşıyorum ben toplam 6 tane hastane ile anlaşması var bana yakın bir hastane ile de Anlaşması olduğu için ben onu yaptırdım