Anne8484 Memur olan arkadaşım süt parası 232 aldim diyor ,300 tl de dogum parası aldim diyor..Bunlara nasıl başvuru yapılıyor??Arkadaşın eşi yapmış bilgisi yok da bilen anlatabilir mi doguma 14 gün kaldı benim..
Merve-0535 Anne8484 süt parası değil. Ama doğum parası aldım ben canım. Eşimle bebeğimin kimlik çıkınca nüfus müdürlüğüne başvuru yapmıştık. İlk bebeğe 300 TL oluyor. Eşinizin memur olması da yetiyor
Denal Çalışıyorsanız Doğum yaptığınızda sisteme hemşireler giriyor hatırlatın birde eşiniz SGK gidecek belirtecek doğum raporu ve sanırım bebeğin nüfus cüzdanı yola vasvuru yapıyor ama en sağlıklı bilgiyi çalışma ve sosyal bakanlığından tlfn no170olmasi lazım ordan bilgi alın
Anne8484 Merve-0535 ikimiz de memuruz eşimle..Arkadaşım memur eşi ozelde çalışıyor 232 tl süt parası 300 tl doğum parası aldim dedi..Biz eşimle ikimiz de memuruz sadece süt parası mı verecekler..Siz niye süt parası almadınız?
Merve-0535 Anne8484 bende öğretmenim. Özel de çalışıyordum bırakmıştım ama doğumdan 4 ay önce. Süt parasını tam araştırıp bilemedk. Bilgi alamadım o konu da tam.
Aselinkooo Eşinizin doğum belgesi ile sgk ya başvuru yapması lazım. Orda zaten yönlendirirler. Süt parası 2019 da 180 liraydı eşime yattı. 300 lira da benim adıma yatmıştı pttden kendim gidip almıştım. 2.bebek 400. 3.ve sonrakiler 600 lira. Süt parası da biraz daha artmış şuan 230 civarı bişeydi.
Anne8484 Aselinkooo eşiniz de siz de memur musunuz ??Arkadaşım da hem 300 almış hem de süt parası 232 almış da onun eşi ozelde kendisi memur..Bizim ikimiz de memuruz yani bize sadece süt parası mı verirler onu merak ettim
Aselinkooo Anne8484 ben çalışmıyorum eşim sgk lı. Bende ondan Sgklı oluyorum. Siz aktif çalışıyorsanız doğum izni VS oluyor çalışmadığınız dönemin parası size toplu şekilde yatıyor.
Aselinkooo Anne8484 ozaman siz iki parayıda alırsınız ben kendim başvurmaya gitmedim kimliğimi gönderdim eşimle benim adıma o başvuru yaptı. Doğum belgesi ile. Sizde sorun lütfen doğum zamanı orada zaten yönlendirirler 😊