BusraTass Kızlar doktorum dün çok hafif böbreği genişlemiş dedi, çok panik yaptım, hep okuyorum down sendromlu bebeklerde böbrek sorunu oluyormuş sanırım ?? Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum
AnnelikHayali BusraTass tek başına böbrek genişlemesi down sendromu belirtisi olamaz korkma güzel anne. Erkek bebek mi bekliyorsunuz? Genelde cinsiyeti erkek olan bebişlerde görülüyor. Benim ilk oğlumda da vardı 20. Hafta civarı. Haftalar ilerledikçe kendiliğinden normale döndü ölçüler.
MerveNur- BusraTass başka bulgular yoksa bunu düşünmeyin bzide de var ikili vs de yaptırmamıştım doktorum haftalardır takip ediyor bir kere bile down sendromu konusu açmadı illa ona yoramayız bunu erkeklerde sık oluyormuş zaten sizin de erkekse stres yapmayın ki hafif büyüme demiş
annembabam AnnelikHayali çok dogru söylediniz . 🙏🏻Bebekte böbrek genişlemesi tek basına down icin yeterli bir bulgu degil . Benim de evladımda görüldü 24 25. Haftalarda hafif pyelaktazi olarak . Şükür ki 29. Haftada gittiğimde hekimimiz her şey yoluna girmiş , normale dönmüş dedi. Evet erkek bebeklerde daha sık rastlanılan bir durummuş . Benim evladım kızdı . Moralinizi asla bozmayınız🌸🙏🏻
Uman Bende hamileyken öğrendim böbrek genişlemesini ama hiç korkma cnn bisey olmuyor 10mm geçmediği sürece sıkıntı.oluyir takip ediyoruz 5 mm den yukarıya çıkmadı şükür 3 aydan 3 aysa konturollu şekilde ilerliyoruz bazen doktorlar abartıyor
Uman Şuan 1 buçuk yaşında oğlum kendinizi korkutmayın hamilelikte korkutuluyoruzz ama rabbim büyük bazen de doğunca geçiyor muş hemen