Kızlar merhaba. 34+4 günlük gebeyim. Devlet hastanesinde takipliyim bebeğim hep 2 hafta önden gidiyordu iri diyorlardı 1 ay öncesine kadar kadın Doğum takip ediyordu en son 3 hafta önden gidince perinatolojiye yönlendirildim. Şeker yüklemesi yaptırdım sadece tokluk şekerim sınırda çıktı. Sonrasında perinatolojide bebekte bir sorun görmediler şekerine dikkat et dediler evde ölç vs evde hamur içi vs kaçırırsam 170 vs çıkıyor ama dikkat ettiğimde tokluk şekerim en fazla 140 falan çıkıyor. Dahiliye insülünlik bir durumun yok yediğin içtiğindendir bu kadar yüksekliğe insülün verilmez dedi. Dün yine kontrolüm vardı doktor bebeğin karın çevresi 1 aya yakın büyük dedi 34 haftalık hamilryim bebeğim 2910 kg olmuş. Sen mi iri doğmuşsun vs diye sordu eşim eşimin kardeşleri iri doğmuş. Ne zaman dogum olur dedim (sezeryan kesin bu arada) planlı olduğunda 39a kadar bekliyoruz ama senin bebeğin karnı 1 aya yakın önden gidiyor erken de gelebilir dedi sancım olursa gitcekmişim. Uzun oldu kusura bakmayın ama merak ettiğim karın çevresi neden büyük olur yaşayan var mı? Bebekte bir sağlık sorunu olsa görürler değil mi?Ve Doğum zamanında mı olur biraz erken mi gelir ?