Hatunnn bebekkaradag canm belli bi acikliga gelmis dogum ama ilerlemiyorsa epidural yapilabiliyor, belden asagin uyusuyor. Spinalde sezeryan oluyor yine uyusuyor belden asagin. Bn boyle biliyorum bakaim dogru mu:)
Tubitoo Spinalde tek doz oluyor iğne vurulup uyuşuyorsunuz, epidural de katater belde takılı duruyor ve ara ara doz veriliyor hatta işlem bitip odaya geçince de ağrı kesici o kataterden veriliyor. Ben anestezi uzmanıyla görüşüp bilgi aldım.
MehtapKB Spinalde tek seferde uzun süreli ve yüksek doz anestezi maddesi omurgadaki zarın içine veriliyor ve tekrar iğne yapılmıyor,epiduralde ise omurgaya damar yolu tarzında bi aparat takılıp gerekli durumlarda küçük dozlar vererek anestezi maddesi zarın dışına veriliyor diye biliyorum,bazı hastanelerde epidural için sizin elinize kumanda gibi bi nesne verip ağrın arttığında dozu yükseltmen isteniyor,bazılarında bu yok, Spinal etkisi daha yüksek ve daha uzun süreli olduğu için sezaryende tercih ediliyor,epidural ise daha müdahaleye dayalı ve isteğe göre doz ayarlanabildiği için normal Doğumda daha fazla tercih ediliyor. Benim araştırmalarımdan öğrendiklerim bunlar,işine yarar umarım ☺️