Jdjdjdjk insanların çok cevap vermemiş demişsin. Ben de bu tarz postlara çok cevap vermeme kararı almıştım aslında. Sebebi de bazı vajinal doğum yanlılarının uyguladığı baskı 🙄daha geçen gün bir postta kendim üzerimden örnek vererek anlattım. Her görüşe saygı duyduğumu ama Sezaryen istediğimi ve sezaryen doğum yapacağımı açıkladım sebepleriyle. Ve bir kullanıcı tarafından kendimi kestirmeye meraklı olmakla, acıdan kaçmakla ve bencil olmakla, insanları sezaryene teşvik etmekle suçlandım… oysaki sadece kendi kararımı paylaştım yani…
Biraz kişisel bir konu. Ben sezaryen istediğimi belirtmiştim. Doktorum da en son bebeğimin kafasının büyük olduğunu söyledi. Kilosunda iki hafta önde. Zaten sezaryen olurmuş yoksa çok zorlanırsın dedi.
Vajinal doğum herkesin doğasında olan… ama günümüzde maalesef değiştik fiziksel olarak. O kadar çok etmen sebep ki buna… mesela önceden kadınlar yere çömelip çamaşır yıkarlarmış. Alaturka tuvalet yaygınmış. Bu kadar çok besin olmadığı icin bebekler günümüzdeki kadar kilolu olmuyormuş genelde. Tüm bunlar vücudumuzun evrim geçirmesine sebep olmuş aslında. O yüzden artık vajinal veya sezaryen doğum önemli olanın annenin ve bebeğin sağlığı olduğuna inanıyorum…
Doktoruna güveniyorsan ben olsam riske atmazdım. Ama vajinal doğumu denemek istiyorum dersen de emin olman lazım hem bebek hem senin için. Bir insan icin ilk büyük travmanın doğum olduğunu okumuştum bir makalede. Cünkü ona göre güvenli bir alandan uzaklaşıp,dar ve zorlu bir alandan geçip yeni bir dünyaya gözlerimi açıyor… zorlu bir vajinal doğum senin için de yıpratıcı olabilir. Bütün riskleri , avantajları düşünüp doktorunla istişare edip ona göre hareket etmen en sağlıklısı gibi duruyor.