busra5501 Eyluls_mom bende bunu merak ediyorum doğumda mesala 38 de sezeryan diyorlar benim adetime göre 29 ultrasonda 31 hangisine göre karar veriliyor?
Civcivim000 Eyluls_mom benim bebiş En baştan beri hep 10 gün önde çıkıyor. Doktor adet tarihimi 10 gün geriye çekti ona göre ilerliyoruz. 26 haftaya giricem. Geçen detaylıya gittiğim doktor da önde ölçtü doğum tarihimi de adete göre değil ultrasona göre hesaplayarak verdi. Burda herkes adete göre diyor ama bilemiyorum benim iki doktor da ultrasona göre hesapladı🤷
ggkca Son adet tarihi doğru olan tarih, ultrason ilerleyen haftalarda ileri veya geri olarak değişiklik gösterebilir.
Eyluls_mom Suzanne peki doktorunuz hangi tarihi baz aldı bide cinsiyeti ultrasona göre kaçıncı haftada öğrendiniz
Suzanne Eyluls_mom yani doktorum bir tarihi baz almıyor sadece gittiğimde söylüyor mesela 20. Haftamdaysam 21. Hafta gözüküyor diyor cinsiyeti öğrendiğimde 15. Haftamdaydım ultrasona göre 16+1 çıkıyordu bebeğin önde gitmesi genelde doğumu etkiliyor mesela 39. Haftada kilosu 40. Hafta gibiyse sezaryene alıyorlar gibi belkide son haftalarda eşitlenir onuda bilemeyiz tabi
Eyluls_mom busra5501 bende 11 ve 12 hafta arasında gidiyorum ilk gebeliğim diye galiba böyle günler çabuk geçsin onu biraz daha büyümüş görmek için sabırsızlanıyorum doktorumada tarihler farklı deyince o önemli değil dedi ultrasona göre takviyelerimi ilaçlarımı veriyor hatta folik asitide elindekini bitir dedi ve başka takviyeler verdi
Eyluls_mom Civcivim000 benim doktorumda ultrason tarihine göre gidiyor adet tarihimi ilk gittiğimde sormuştu sonradan Her kontrolümde ultrasonda ki haftayı söyleyip bebeğin bu kadar günlük diyor