Herkese merhabalar , buraya birilerine umut olabilme adına yazmak istedim . Biraz uzun olacak şimdiden kusura baknayın. Ben zorlu geçen hamilelikle burda benim gibi olup bebegini kucagına alanların hikayesini okudukca unutlandım hep dilerim buda birilerine umut olur. 5 yıllık evliyim bu benim 5. Hamileliğimdi diğer 4 ünu kaybettim (2 kürtaj , 2 erken doğumla) benim için çok zor zamanlardı hala acısı geçmiyor gecmeyecekte . Ama Rabbim büyük çok dualar ettim çok ağladım yanlız kaldım ve sonunda şükürler olsun hediyemi aldım .Allah ım yüreği yanan , gercekten yürekten isteyen herkese nasip etsin inşallah kimsenin kucağını boş bırakmasın .
Gelelim yaşadıklarıma son üç gebeliğimi arka arkaya yaşamış oldum hepsinin aralarında 3 4 ay var bu gebeliğimden öncekindede serklaj olmustum ama o tutmadı artık sorun bende mi doktorda mı bilemiyorum bana kesin bir açıklama yapılmadı çünkü. Bu hamileligimde çok doktor sansım yoktu bulundugum yere yeni taşınmıştım ve bir arkadaş sayesinde bi doktorla tanıştık sevdik güvendik 13. Haftada serklaj ameliyatı oldum hamile oldugumu öğrendiğimden beri zaten yatıyordum ameliyatla herşeyi bıraktım. 20. Haftada rahim tekrar kısalmaya başladı “ rahmin çok sıkıntıymış senin inşallah dayanır” dedi doktor. Hastane ziyaretlerimiz arttı her gidisimde rahim agzı azalıyor 24 ten beri sadece dikiş tutuyordu ve hunileşme vardı doktor dikiş olmasa coktan doğmuştu dedi . bizim moral diplerde ama hep şunu dedik veren Allah yine aynı şeyleri yaşayacaksak bile onun için çaba sarfetmeden olmasın diye hep motive etmeye çalıştık kendimizi . 24 olalım 28 olalım diye diye en son 30 lara gelince doktorun rahatladığını ve ümitli konuşmaya basladığını hissettik yani yaşam ümidi vardı artık. asker gibi gün sayıyorduk artık şu kadar kaldı ha gayret diye diye 35 lere geldik normal kontorole gittigimizde sancılarım cıktı serum verdi 25 ten beri ciger gelistiricimizi aldırmıştı ama vurdurmamıştı kendi kendine gelişsin diye hep bekletti acil bisey olursa vurulur korkma dedi 35 te sancıları görünce ciger gelistiriciyi vurduk artık 2 hafta sonra gel dikişlerini alalım muhtemelen o gün gelir ama 1 hafta icindede gelebilir sen hazırlıklı gel dedi ve artık geti sayım başlamıştı bizim için aylardan beri yatıyorum yatarak yemekten, tuvalet harici kalkmamaktan ,haftada bir banyolardan , her gün ictiğim ilaçlar vuruldugum iğneler ki ne göbeğimde ( kansulandırıcı ) ne popomda yer kalmamıstı , yemek yapmayı , yürümeyi , oturmayı , yatağımı eşimi özlemekten özgürlüğe sayılı günler kalmıştı öte yandan korkuda sarmış yine aynı şeyleri yaşarsam diye icimden geciyordu sürekli . 37 +2 de Kontorole gittik dikişlerimi aldılar küçük bir operasyonla ve 2 cm açılmayla eve gidip gitmeme konusunda biz kararsız kaldık evimiz hastaneye biraz uzak doktor gitme bakalım açılmana göre göndereyim dedi açılmam devam edince göndermedi o gece nasıl geçti bilmiyorum sabah hem doktor hem ebeler kontrol etti açılmam güzel ilerliyor bikaç saate gelir dediler suyumu ebe patlattı sancılarım çok yoktu belki suni veririz dediler 10 dakikaya geliyorum diye yanımdan ayrıldılar ama bendeki sancı baya yükseldi hatta yatakta doğuruyordum resmen ebe bile sesime koşmuş doğuruyor diye 😁 ebenin doktoru aramasıyla dogumhaneye nasıl hızlı gittik anlatamam 3 ıkınmayla doğum gerçekleşti (((kolay yazdım ama çok kolay olmadı yani tek avantajım kısa sürmesiydi tabi herkeste aynı olacak diye bisey yok evet zor ama imkansız değil sadece sabırla zamana bırakmak gerekiyor ve doğunca butün ağrınız bitiyor )) benim miniş yüzü önden gelince yırtılmam oldu onun dışında bir sıkıntımız olmadı çok şükür 3 gün içinde iyice dogruldum kendime geldim oda oturmalarım biraz agrıyordu başka bi sıkıntı yoktu . 14 günlük olduk bugün hafif sarılığımız vardı oda gecti miniğimin hasretiyle ne uykusuzluk zoruma gidiyor ne başka bişey bu anın hayalini cok kurduk biz Rabbim yüreği yanan , evlat hasretiyle tutuşan herkese nasip etsin inşallah . Evladımı kucağıma alana kadar bildiğim bilmediğim herkese dua ettim Rabbim kimseyi evlatla sınamasın . Kimsenin kucağı boş kalmasın hamilelerinde bir avazda doğumları gerçekleşsin inşallah. Miniğimle beraber hepinize duacıyız. Rabbim gonlünüzdeki güzellikleri omrünüze versin 🌿⚘