Kızlar merhaba 🌸
Bebeğimin suyunun azalması ve plesanta yaşlanması nedeniyle durumun kritik olduğunu istersem sezeryana alabileceklerini söylemişlerdi. Ben ısrarla normal doğum istedim, bana biraz daha gün diye diye 1 hafta daha bekledim doktorum inadımdan olacak ki suni sancıyla doğumunu başlatalım o zaman dedi 🥰
Sabah 9 da yatışım yapıldı 2-3 cm açılmam varmış 3 gün önce hiç yoktu ama ben ne ağrı ne sızı çektim. Saat 10 da suni takıldı, 1 saat sonra 4 cm oldu 1 saat sonra 5 cm oldu ama ben hiç hissetmiyorum sancı faln gayet güle oynaya yatıyorum 😅 5 ten sonra bebeğimin kanalda olduğunu ama aşağı hiç inmediğini bu cm de çoktan yolu yarılaması gerektiğini 1 saat daha bekleyebileceklerini eğer ilerleme kaydedilmezse zorlamayacaklarını sezeryana alacaklarını söylediler suyumu patlattılar 1 saat sonra ağrılarım başladı ve 7 cm dediler. 1 saat daha istedim denemek istiyorum dedim sonra ağrılarım artık artmaya başladı nefes egzersizleriyle karşıladım ağrıları suni sancı alacaklar hiç korkmasın normal doğum sancısı gibi aralıklarla geliyor. Düşünün beni 7 cm de zorlamaya başladı. 1 saat sonra tekrar tuşe yapıldı yine 7 cm ama bebek biraz daha inmiş aşağı şansımız arttı devam edebiliriz o kadar kararlısın ki aklına koyduğun herşeyi ypaıyorsun dediler 😅 son muayeneden yarım saat sonra ben artık maalesef bağırmaya başladım ve çok ağır sancılar gelmeye başladı. Ebem tekrar baktı çok güzel ilerliyosun böyle gidersen doktorunu çağırıcam dedi cm söylemedi yanımda o sırada arkadaşım vardı onu cıkarttılar ben sanıyorum ki arkadaşım çıkacak eşim gelecek eşimi almamışlar tekrar. Yarım saat sonra tekrar geldi baktı çok güzel ıkın sen olduğun yerde dedi 10 dakika sonra tekrar geldi hadi gel doğumhaneye dedi. O çatala nasıl çıktım hiç hatırlamıyorum bile muayenem yapıldı doktorum bir kaç ıkınmaya bu işi çözeriz ama çok güçlü olmalısın dedi. İki üç ıkınmayı beceremedim boşu boşuna kendimi yordum. Doktorun yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin masadan doğurmadan mı kalkacaksın demesine silkindim. Ama bir ya dan bağırıyorum ne olur su ne olur su gücüm kalmadı diye 😅 doktor ıkın diyor ben yoruldum diye naralar atıyorum. Tam o sırada yan tarafta bir hanımefendi doğum yaptı o benden çok kaldı doğumhanede sancı da çok çekti :( allah yardımcısı olsun. Onun bebeğinin sesini duydum gözlerim kapalı Allahım bana güç ver bebeğimi ben de kucağıma böyle alayım dedim gülümsedim ve ıkınmaya başladım. 🌸 4. Ya da 5. Ikınmam da bebeğimin artık bana gelmek istediğini anladım yapmalıydım ben güçlü bir kadındım ve yapabilirdim 🌸 doktorumun o sırada kesi attığını hissettim. Canım çok yanmaya başladı ağlamay başladım canım çok yanıyor diye ve kendime dedim ki kesi bile atıldı işin son damlasındasın ha gayret son ıkınma tam 4 nefes te gerçekleşti damarlarım patlayacak sandım tam o sırada içimden birşey kaydı o anı varya o anı hiç birşeye değişmem. Ben ömrümde böyle güzel bir his böyle güzel birşey yaşamadım. Rabbimin mucizesini yaşadım bütün ağrım sızım şıp diye kesildi o an 🥰 aaa kanlı çirkin birşey koydular koynuma ama nasıl güzel kokuyor. Kan görünce ayılıp bayılan ben bebişimi öptüm öptüm sevdim resmen yalayıp yuttum o an diyebilirim sonra hemşire geldi sen toparlan kavuşucaz dedi 🥰🙏🏻 O sırada doktorum dikişe başlamıştı bile. Son 4 dikişim acıdı onun dışında hissetmedim diyebilirim. Plesantayı doğurmakta zor değildi ama gücüm kalmadığı için zorlandım. Tabi tüm bunlar olurken biz muhabbet ediyoruz ben doğurdum nasıl rahatladım 😅 hiç kimse bana inanmadı hocam sen normal doğuramazsın dediler yaptım ben başardım hepsine inat yaptım diye bağırıyorum 😅😅 10:00 da başlayan serüvenim 14:00 de kasılmalarla etkisini gösterdi 16:30 da bebeğimi kucağıma aldım. 2.5 saat aktif sancı çektim sadece. 17:00 da bebeğimle odamızdaydık 🎀🌸
Şükürler olsun kızlar inandım ve başardım, doğal doğum yapmak isteyenlere ümit olsun hikayem. Evet çok zorlandım ölüp ölüp diriliyorum dediğim de oldu evet ama ölmedim dirilmedim. Geçti. Allah sabrını verdi. Kucağıma alınca hepsi geçti zaten ağrılarım sızılarımın 😀 şimdi hatırlamıyorum o ağrıları. Bunları bana yaşatıp sorsalardı yine de istiyor musun diye eveeeet diye gayet içten bağırırdım 😅 ben de çok korktum gecelerce uyumadım ağladım ağladım… ama şuan kızım yanımda 3340 gram 48 cm 🥰🙏🏻 Öyle güzel ki teyzeleri….
Beni sorarsanız çok dikişim var maalesef ve çok acıyo doğum sancısından beter geliyo şuan bana 😅😅 ya da bişey olacak diye korkumdan çok kasıyorum kendimi bilmiyorum 🤷🏻♀️