Herkese iyi akşam kızlar 17 Kasım saat 23.15 de bebişimi kucağıma aldım şükürler olsun. Anca fırsatım oldu ve bu deneyimimi sizinle de paylaşmak istedim.
Öncelikle doğumumum olduğu gün öğlen 14:30 da doktoruma randevum vardı bu arada 38+1 haftalıktım. Doktoruma girmeden önce nst çekildim sonrasında muayne olmak için doktorumun odasına geçtim. Doktorum nst de sancılarımın olduğunu ve abdominal ultrasondan sonra alttan da muayne edeceğini söyledi. Bir önceki hafta gittiğimde de 2 cm lik açıklığım vardı. Her neyse yine alttan muayne yapınca 6cm açıklığım olduğunu ve suyumun sızmaya başladığını söyledi yatış verdi. Saat 4 gibi hastaneye yatışım yapıldı. Doktorum ilk önce nst ile takip edeceğini sancılarım düzene girerse kendi sancım ile doğum yapacağımı eğer sancılarım istediği gibi düzene girmezse suni sancı vereceğini söyledi. Saat 6 gibi suni sancı takıldı.Sancılar boyunca ara ara duşa girdim belden aşağıma su tutuldu hep. Platesle egzersizler yapmaya çalıştım ve hep dolaştım. Ondan sonrası malesef zorlu bir süreç hatırlamak istemiyorum desem yeridir. Ama çok şükür ki açılmamım tamamlanması uzun sürmedi. Sancıdan pek halim kalmadığı için ne kadar ıkınsamda bebeği tam ittiremediğimden sanırım epizyotomi yapıldı. 4 dikişim var. ( Ayrıca bir bilgi vericem ben 36.haftadan itibaren bol bol hurma yedim ve plates topuyla evde hareketler yaptım. Onun haricinde meryem ana otunun faydalı olduğunu okumuştum. Annem evdeyken ota 1 Meryem süresi ( Meryem suresinde tilavet secdesi var okuduktan sonra onu yapmayı unutmayın), 3 Felak,3 Nas, 1Ayetel Kürsi okudu. Hastaneye yatışım yapılınca onu bir kabın içinde suya koydu ot açıldıkça doğum daha hızlı ilerleyip sancıları hafifletiyormuş. Doğumdan sonra sudan çıkarıp eski halini almasını bekliyoruz rahmin toparlanması için fikir olsun size de ) Bu zorlu sürecin sonunda saat 23.15 de bebişimin sesiyle dünyam şenlendi. Onu gördüm kokusunu içime çektim sanki yeniden doğdum. Rabbim hepinize en hayırlı şekilde en güzel doğumları nasip eylesin inşallah. Biraz uzun oldu vaktinizi aldım kusura bakmayın 😊