EsmaA5 Kızlar iki farklı doktor da bir hafta önde bi tarih verdi normalde ben bugün 8hafta 5 günlüğüm diye biliyordum ama iki farklı doktorda 9+3 dedi bunu yaşayan var mı 🤷♀️ Ben martda doğacak diye düşünürken şubatta doğacak bi aksilik olmazsa dedii 🤷♀️
BehiyeGrel EsmaA5 son regl gününüzün başlangıcına göre hesaplanıyor iki doktora da aynı gün ve bilgiyi verdiyseniz farklı çıkmaması gerekir aslında 🤷🏻♀️..
zeynopd EsmaA5 bebeğin ya da kesenin ölçümlerine göre veriyordur. makine haftasını otomatik hesaplıyo. haftalar ilerledikçe mesela bebeğin kilosu iyiyse haftası önde çıkıcak. ama bence olması gereken son adet tarihine göre olan.
Ebrar34 EsmaA5 o tarihin doğum yapmana Bi alakası yok bebeğin gelişimi 1 hafta önde gidiyor sadece ve 1 hafta da Bi sıkıntı yaratmıyor siz son adet tarihinize göre doğum yapıcaksınız ultrason tarihi bebek gelişimi tarihidir
Gulzar Çoğu doktor son adet tarihine gore soyler ama ben onu doğru bulmuyorum mesela benim son adet tarihim 9 mayıs ama ben 15 mayıs diye hesaplıyorum
Sukranerolkaradag EsmaA5 İlk haftalarda bir aşağı bir yukarı fark ediyor çünkü doktor doğru ölçüm alamıyor çok uğraşsa da ileriki haftalarda ölçmek kolay oluyor o yüzden bebeğin gelişimine göre hafta önde ya da geri çıkıyor.
Gulzar @gonulcelen çünkü bebeğin son adetin olduğu gün oluşduğunu düşünmüyorum yumurtlama günü yani adetden 1 hafta sonra falan en önemli gün yani bebeğin adetin son günü değilde ondan 6-7 gün sonra esas gün oluştuğunu düşünüyorum
gonulcelen Gulzar yumurtanın çatlaması reglinin 12-16 günleri arası oluşuyor ama günlük 2 mm şeklinde büyüme ile meydana geldiği için ve adet başladığı an yeni yumurtalar büyümeye başladığı için regl ilk günü baz alınıyor.çünkü yumurta ortalama 18-22 mm arası ilken çatlamakta.mesela ben yumurtamın çatladık günü tam biliyorum test yapmıştım ama yinede regl ilk günü baz alıyoruz ve arada 22 günlük normal dışı bir fark olmasına rağmen 😌
Mmerveee EsmaA5 canım böyle şeyler olabiliyor benim de ilk zamanlarda ultrason 2 hafta geriden geliyordu son adet tarihime göre ama sonradan yakaladık haftamizi
Bskrt EsmaA5 benmde 13. Haftada 2 gün küçüktü Bugn gittm 14+1 olması gerekirken 15+2 ölçüleri Doktor bir hafta fark oluyor bazen düşüyor o ay ki gelişime göre dedi Yani doğum zAmanı son zmanalara göre hesaplanırsa daha doğru olur
Gulzar @gonulcelen şimdi adet tarihinin son günündenmi hesaplanıyor yoksa başladığı gündenmi mesela 10 u başlayıb 15 i bittiyse 10 dan mı hesaplamak lazım 15 den mi?
Caglaaa Benimde öyleydi canım 1 hafta önde gidiyordu ultrasona göre doktor son adet tarihimi baz alarak yaptı 1 hafta oynamayla birşey olmaz dedi
Gulzar @Caglaaa benim adetim 5 mayısta başlayıp 9 mayısta bitmişti o zaman ben kaç haftalık oluyorum? 5 mayıstanmı hesaplayıcam?
Caglaaa Gulzar 5 mayıstan hesaplayacaksım canım ben iki doktora gidiyorum biri özel biri devlet ikiside adetimin başladıgı günden hesaplıyor
gonulcelen Gulzar 5 Mayıs’tan hesaplayacaksınız ztn doktorda onu baz alıyor bebeğin geri bile olsa asla ultrasona göre değil tamamen reglinizi baz alıyor çünkü bu daha sağlıklı. Özellikle 40-41 haftalara kalan gebelik için risk oluşturacak sonuçlar doğurabilir o yüzden tüm doktorlar regl baz alıyor.