Mom38247 evet pastörize değil. Evde yapılan yoğurtta sütü hunharca kaynatmak kötü bakteri öldürürken iyilerde öldürüyorsunuz pek bi faydası kalmıyor. Az kaynatınca çok büyük risk kötü bakteriler arınmayabilir. Pastörize sütler süt teknolojisi ile şok ısı ile (9-16 saniye arası) iyi bakteriler korunup kötü bakterilerden arındırılıyor. Bunu evde yapmanız mümkün değil. Eskiler yiyormuş bişey olmamış demek yanlış eskiler hormon nedir bilmiyordu hayvanlar sadece yonca saman ile besleniyordu şimdi hazır yem kullanılıyor hangi inek gezinerek karın doyuruyor. Ayrıca açık süte su mu katılmış yoksa inek hasta olmuş antibiyotik mi yapılmış ilaç mı kullanmış süte mi geçmiş bunu bilemezsiniz. Fakat büyük fabrikalar süt alırken ölçüm yapılıyor eğer o sütte ilaç yada bişey varsa imhaya gidiyor. Oğlum 3 yaşında hazır yoğur yedirdim. Ha gidip tezgah altı yapılan demiyorum. Büyük bilindik markalardan hazır yoğurt pastörize süt kullanabilirsiniz. İçindekiler me yazıyorsa odur süt tozu falan değildir. Eşim bilinen bir süt markasında gıda mühendisi müdürlük yapıyor. Ve asla evinize açık süt girmez. Hazır alırız. Bunlar doğru bilinen yanlışlar. İşin içindeyiz. Kimse bana açık süt iyidir hazır kötüdür diyemez benim ailemin 40 tane ineği var onlar bile market ürünü alırlar. annem şarbon oldu ölümden döndü. Ha size uht sütü savunmuyorum. Fakat pastörize süt ile açık süt kıyaslanamaz. Siz marketten alın.